之前試過尖沙咀分店,今次嚟到銅鑼灣,感覺裝修更加舒服,好有日式感覺,坐得好舒服😌 @skewer.kitchen 🪄汁燒免治雞肉軟骨棒(付月兒)(半)真係好好食,加埋雞蛋做醬汁一流😎🪄明太子雞腿肉雞腿肉燒到香脆之後上面淋上滿滿嘅明太子醬明太子醬又唔會過鹹,啱啱好,雞腿肉好嫩滑,成個配搭好惹味念🪄厚切鹽燒牛脷個人更喜歡呢個咬落油脂爆發🪄鹽燒豚肉荔枝卷荔枝加入豬肉,竟然好夾,荔枝嘅甜味仲中和到豬肉嘅油膩🤣🪄麻辣豚肉芫荽芫荽本身好鍾意食,麻辣感覺更加惹味🪄雞皮墨魚滑本身好少食雞皮,但加埋墨魚滑竟然意外好食🪄味淋魚干燒到啱啱好,唔會太濕太乾🪄焦糖鰻魚芝士玉子燒呢個個人最鍾意,有啲似甜品🤣玉子燒燒得啱啱好,再加埋我鍾意嘅鰻魚🪄豚肉節瓜波棒糖呢個好靚,將節瓜整成波板糖形狀再加入豬肉同蛋🪄鰻魚炒飯驚唔夠飽整到個鰻魚炒飯,好足料好多鰻魚🪄 孜然燒蒜蓉茄子茄子大大份,咬落去軟淋淋,蒜蓉味都好香🪄日本芝士年糕必叫!芝士年糕烤到外面焦焦地,入面軟綿綿,再點埋甜甜煉奶,仲有滿滿芝士🧀🚩燒烤堂 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓#addifoodie #addifoodie銅鑼灣#foodie #hong

🪄汁燒免治雞肉軟骨棒(付月兒)(半)
真係好好食,加埋雞蛋做醬汁一流😎

🪄明太子雞腿肉

🪄厚切鹽燒牛脷
個人更喜歡呢個咬落油脂爆發

🪄鹽燒豚肉荔枝卷
荔枝加入豬肉,竟然好夾,荔枝嘅甜味仲中和到豬肉嘅油膩🤣

🪄麻辣豚肉芫荽
芫荽本身好鍾意食,麻辣感覺更加惹味

🪄雞皮墨魚滑
本身好少食雞皮,但加埋墨魚滑竟然意外好食

🪄味淋魚干
燒到啱啱好,唔會太濕太乾

🪄焦糖鰻魚芝士玉子燒

🪄豚肉節瓜波棒糖
呢個好靚,將節瓜整成波板糖形狀再加入豬肉同蛋

🪄鰻魚炒飯
驚唔夠飽整到個鰻魚炒飯,好足料好多鰻魚

🪄 孜然燒蒜蓉茄子
茄子大大份,咬落去軟淋淋,蒜蓉味都好香

🪄日本芝士年糕

🚩燒烤堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓

#addifoodie #addifoodie銅鑼灣
#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情 插畫 #香港探店 #燒烤堂 #銅鑼灣串燒
2023-11-29
Type of Meal