2025-01-12
間唔中就會掛住大排檔小炒嘅嘢食。今日天氣好凍,好想去食佢嘅金牌煲仔飯同埋海鮮啊。嗱嗱臨趁lunch hour book定今晚嘅枱先。去到餐廳,坐滿晒人,好彩有book位咋!鐵板黑椒龍蝦($498,約一斤四):鍾意佢寫到明幾多錢同龍蝦有幾大隻,明碼實價。龍蝦啖啖肉,肉質爽彈。好滿足呀!配埋黑椒汁就更加惹味啦椒鹽脆鮮魷($158):我呢碟起碼有大大件既15件,估唔到份量咁多。見佢個表面炸得咁脆本身都驚佢會唔會乾身,但又冇播,入邊都keep到Juicy。金牌臘味粒煲仔飯($178):澱粉控嘅我每一次都必點佢哋呢個item。臘味粒又多又惹味。煲仔飯嘅水份控制得啱啱好。每一次我都刮晒所有飯焦嚟食,真係好香口。