2024-08-14 704 views
📍銅鑼灣朋友想食西餐,上網睇到呢間幾好,今晚就食佢。嘩粒小食,喺我價錢同見佢係小食,以為好細份。點知超大份超誇張。唔多有成20粒牛粒。呢個價錢好抵食。而且仲配上咗海鹽同埋黑胡椒。海膽帆立貝蛋麵大家有冇睇到有幾多海膽?!呢個價錢食到真係超級抵,仲要賣相精緻,份量超足。海膽鮮甜會苦,每條麵都掛滿咗海膽醬汁,超滿足。帆立貝仲要煎香過,份量都唔少。比目魚配香芒醬第一次食比目魚配芒果汁。估唔到又係出奇地夾🥹比目魚兩塊都好大塊,而且係炸過。外脆內亂,兩個人食都爭啲食唔晒。而且仲有燒香嘅大蒜,大蘆筍。紫薯麻糬巴斯克蛋好少何見到有麻糬嘅巴斯克蛋糕,點可以唔試。巴斯克蛋糕芝士味好香,另外仲有紫薯,好有口感。仲有我最愛嘅麻糬,三重口感,超好食。士多啤梨玫瑰紅茶低糖水果茶,感覺勁健康。甜甜地,散發着士多啤梨味,仲有紅茶嘅轉運。唔會覺得鹹,甜度啱啱好。另外仲order咗杯Cocktail,睇個配搭都好新奇,喺出邊好少何飲到。一入口已經俾佢個口感同埋味道驚喜咗。係好香好甘嘅抹茶味,帶有一陣陣嘅奶香。入口好順滑,餘韻有玫瑰味。酒味余韻比較重,啱晒啲鍾意飲酒嘅人。
📍銅鑼灣

朋友想食西餐,上網睇到呢間幾好,今晚就食佢。

海膽帆立貝蛋麵

比目魚配香芒醬