🤍銅鑼灣高級儀式感西餐廳🤍話說前排就去咗銅鑼灣一間西餐廳食飯,銅鑼灣不嬲都好多美食~不過港島區地帶要食飯嘅價位通常都有啲高🥸但今次去食呢一個午餐三道菜,都只係二百幾蚊相當抵食,食物質素又唔錯❤️💕3 COURSES $268田園蔬菜沙律(牛油果、無花果、藜麥及紅石榴)前菜有幾款可以選擇,我就揀咗蔬菜沙律唔好以為會好齋~但其實都好豐富有牛油果無花果😋食落去清新之餘都好滿足~脆香三文魚(配雅枝竹沙律及三文魚籽刁草忌廉汁)而主菜都好多選擇無論你係鍾意食肉類魚類,定係粉面嘅朋友都有唔同嘅選擇🍜😁而我今次就揀咗三文魚🍣可以見到佢分量都唔細,三文魚啖啖肉,鮮甜好食,肉質嫩滑😋法式焦糖燉蛋(馬達拉斯加雲尼拿、吉士忌廉及焦糖)最後仲有甜品🍮一餐飯有甜點作結就更完美,選擇都好多,有心太軟、雪糕新地,不過我就揀咗法式焦糖燉蛋😮賣相一樣靚,好適合打卡,外脆內軟,甜而不膩,非常好食😋!額外加配咖啡之後再配上香濃嘅咖啡, 簡直係天作之合! 咖啡嘅苦澀正好可以平衡哂個甜品嘅甜味,好完美既組合,有機會一定要再食下😆😆
🤍銅鑼灣高級儀式感西餐廳🤍

3 COURSES $268
田園蔬菜沙律(牛油果、無花果、藜麥及紅石榴)

脆香三文魚(配雅枝竹沙律及三文魚籽刁草忌廉汁)

法式焦糖燉蛋(馬達拉斯加雲尼拿、吉士忌廉及焦糖)

額外加配咖啡