Restaurant: GYOJASANG
Terms & Details:
。O小姐。生日飯。日常。**如果想幫襯嘅話記得喺OpenRice訂座,因為會有八五折(如果唔係原價嘅話都有啲貴🙃)**今次我地去左食銅鑼灣食街新開嘅韓國餐廳(好耐冇落去啦~依家食街多咗好多餐廳,下次可以去幫襯吓其他)呢間餐廳就喺街頭第一間,環境及佈置係靚嘅,即係你坐落去會舒服,唔會覺得唔自在。我哋七點入座,冇幾耐就已經Full House 😳環境係高級嘅,起碼坐落去舒服,侍應都服務態度幾好。我哋5人坐咗喺窗邊,我哋都研究咗一輪先至叫嘢食嘅,因為未食過,睇咗一輪,終於揀到啦,上菜嘅時候,佢哋嘢食擺盤精緻、味道都唔錯喎👍🏻我哋叫咗好多嘢食、首先嚟嘅係半半炸雞😳佢係一半咋、一半甜啦,仲有其他配料,例如蓮藕、辣椒😳,佢個醬配埋雞一齊食,咁又好似唔係太肥膩喎👍🏻叫咗個紫菜蛋餅、佢面上面係魚子嚟嘅,好大粒😳但係滑身嘅、食落去中間仲有塊紫菜,清清地,可一試跟住就係我地見好多人都嗌嘅白切肉 - 佢應該係五花腩、伴隨着好多配料辣椒、蒜頭、佢最特別係啲醬、有辣醬、泡菜、仲有個好似蝦醬嘅物體,平時好少見😳佢呢個豬肉,仲要配埋菜一齊食㗎!再嚟叫咗個佢哋推介嘅韓式牛胸肉(希望冇讀錯個名),呢一盤肉好厲害,炒咗都
。O小姐。生日飯。日常。

環境係高級嘅,起碼坐落去舒服,侍應都服務態度幾好。

半半炸雞

紫菜蛋餅

白切肉

再嚟叫咗個佢哋推介嘅韓式牛胸肉(希望冇讀錯個名),呢一盤肉好厲害,炒咗都有四五個字😳、佢要將啲牛炒好,跟住再加側邊嘅配菜,一齊食,咁樣嘅配搭,加埋配菜食都OK。
韓牛胸肉

再嚟石頭鍋飯 - 呢個就正正常常啦,不過佢嘅火係糙米飯,食得黎好似健康啲
石頭鍋飯

估唔到最後上菜嘅係蝦煎餅,佢真係就甘將隻蝦係塊餅上面,但係塊餅用啲乜嘢料我做估唔到,因為佢係綠色嘅,平時食嘅海鮮煎餅都係麵粉再加啲韭菜,呢一個又好似唔係喎😳
蝦煎餅

飲品方面、我哋叫咗佢一個傳統米酒,好濃郁、冇乜酒味、但其實有酒精(因為我紅都面曬)、最後仲叫咗杯咖啡提提神,因為我哋傾咗咁耐,傾到10點幾😌
傳統米酒
Latte

最尾最尾,當然就到甜品環節,多謝大家陪我食甜品慶祝生日,我哋叫咗焦糖芝士蛋糕、同埋米酒提拉米蘇😳芝士蛋糕比較出色,唔係太甜,反而米酒蛋糕就甜咗少少🤏
焦糖芝士蛋糕及米酒提拉米蘇

喺銅鑼灣搵到一間無限時,可以傾偈,傾到唔會俾人趕走嘅靚靚餐廳, So Lucky🫶🏻

不過如果佢價錢再親民啲就會更好啦!
Type of Meal
Dinner