男朋友好鍾意食川菜,經朋友介紹我就帶左佢黎依間位於銅鑼灣既川菜餐廳喇~餐廳環境有別於慣常見到既川菜餐廳,裝飾精緻,環境幾有特色有不少大枱,岩晒一家人/同朋友黎聚會呢!餐牌選擇非常之豐富呀,有酸菜魚,烤魚,鑊氣小炒等等,可惜兩個人叫唔到咁多野食啦天氣炎熱當然即刻叫返杯凍飲啦~啤酒好抵飲呢! 食川菜真係要啤啤佢XD凍檸茶有不錯的水準清炒土豆絲好大份量既土豆絲唯~口感非常爽脆!因為廢事每一道菜都係辣,所以就簡左清炒~但都好好味架!京蔥羊肉上盤時已經聞到超香的羊肉味及洋蔥味!!仲會配6塊麼麼皮的,可以包住黎食羊肉非常嫩滑,十分惹味!油脂感豐富!夾埋洋蔥食可以去一去油膩感~金湯酸菜魚主角的酸菜魚完全無令我地失望!湯底夠濃郁,調味適中不會過酸或過咸魚肉好嫩滑,不過落單時可以自己選擇,鍾意脆身D既朋友可以簡魚肉脆身D餐廳真係非常細心照顧不同既食客呢!佢仲有D紅薯粉係底架~索晒D湯汁非常YUMMY黃金蝦球炸得金黃酥脆既黃金蝦球,蝦身沾滿咸蛋黃再去炸,食落真係超惹味!蝦肉脆滑彈牙,咸蛋黃味令人食得好滿足捧住個肚離開餐廳,食得非常愉快既一餐,食物質素完全無令我地失望!下次要見埋朋友一齊黎食多D野先得!!!

餐廳環境有別於慣常見到既川菜餐廳,裝飾精緻,環境幾有特色
有不少大枱,岩晒一家人/同朋友黎聚會呢!
凍檸茶有不錯的水準
清炒土豆絲

京蔥羊肉

金湯酸菜魚

餐廳真係非常細心照顧不同既食客呢!
佢仲有D紅薯粉係底架~索晒D湯汁非常YUMMY

黃金蝦球
蝦肉脆滑彈牙,咸蛋黃味令人食得好滿足

下次要見埋朋友一齊黎食多D野先得!!!