2023-07-02
今日同幾位朋友嚟食韓國菜,呢間之前已經食過一次,印象中非常唔錯,所以今次又同朋友再嚟☺️餐廳座位唔算好多,我哋坐窗邊位,都係啱啱好夠位擺晒啲嘢食🤣呢度嘅食物種類都幾闊,由鍋物、炸雞、豬手、冷麵都有😋我哋都叫咗幾款好唔同類型嘅嘢食試吓~首先最想食嘅就係豬腳 ($320)😆豬腳整得好軟腍,唔會好肥,但係就唔可以放得太耐,如果唔係就會開始乾~好鍾意佢呢度有好多菜俾你夾豬腳,亦有醃蘿蔔同泡菜等等增加口感同味道層次,我覺得呢個都幾好食😋另外我哋叫咗一個海鮮蔥餅 ($148),估唔到佢都真係好多蔥,好爽口,我覺得蔬菜同海鮮嘅比例捉得好好,而且佢煎完之後都唔會好多油😆之後叫咗個fresh少少嘅,泡菜冷麵 ($108),本身對呢個冇乜期望,但估唔到又幾好食喎,個麵嘅味道來源主要係靠泡菜同紫菜,呢兩樣嘢都俾得好多,可以做到每啖都有配料~而麵嘅口感都相當好食☺️最後就嚟個邪惡嘅蜂蜜黃油炸雞半份 ($130),佢本身仲配咗兩款醬汁添,但係我覺得唔點醬都已經好夠味喇😋炸得啱啱好,又唔會好厚粉~再次回訪,果然都冇令我失望,仲有啲掛住佢個豬腳添🤭
再次回訪,果然都冇令我失望,仲有啲掛住佢個豬腳添🤭