2024-06-23
行左成日銅鑼灣,終於黎到晚餐時間,朋友介紹一間主打海鮮西餐的餐廳。位於Fashion Walk食街,因為假日人太多,建議就早少少拎位,或提前預約‼️ 月⦁Hamachi Crudo(時令)$168即油甘魚刺身,配搭了芥末柚子醬、水果🍉、洋蔥等。有種平時 “他他” 酸甜清爽的感覺,而且厚切油甘魚刺身非常有口感。當個開胃小菜,簡直一流。👍🏻👍🏻 ⦁Caesar Salad $115凱撒沙律🥗用了清爽的生菜配上香濃的凱撒醬汁,再撒上酥脆的麵包丁和番茄,層次豐富,口感爽脆。 ⦁Oyster Chowder $105平時周打湯多數配蜆,今次以蠔🦪為主,配以煙燻bacon同薯仔熬製成濃湯,口感濃稠醇厚。比起用蜆,蠔的味道更加鮮甜,令人回味無窮。btw店員非常貼心,幫我們分了兩碗,方便飲用。 ⦁Mustard Chicken $320即濃郁的芥末醬配上春雞。雞肉則外表酥脆,內裡肉嫩多汁。另外再配上少量中東包,蘸上芥末醬汁,令整道菜增添風味‼️
月
⦁Hamachi Crudo(時令)$168