2023-10-08 61 views
一入到《九鬼》,就見到一幅好有日本特色既壁畫, 用武士做主題表示日本人做事認真極至既態度。 呢度無講係環境、對食材既挑選做法定對客人友好既態度,都係一間有heart 既居酒屋 🏮 🐟深海池魚:色澤晶瑩油潤,魚肉鮮嫩,醬汁醋亦係重點,清新又開胃,超 好 吃 的👍🏻🥗洋風刺生沙律:賣相相當精緻,牛油果、青瓜、蕃茄、沙律菜、刺生加埋啲脆脆,勝在夠新鮮爽口,係高質既沙律🍢串燒 (牛肩、雞心、雞尾)用燒汁輕輕調味,加上芝麻/香蔥/檸檬汁,不失食材原味。第一次食雞尾,有少少似雞軟骨口感,微爽口;雞心既肉質就屬於彈牙,好特別。🐑燒羊架: 羊肉既肉質好嫩好易咬,燒既火喉剛好唔會乾,會有羊羶味,鐘意羊既會覺得正

🍢串燒 (牛肩、雞心、雞尾)