2018-01-28 2672 views
銅鑼灣一向都有唔少臥虎藏龍嘅餐廳,提供高質素嘅日本料理。今次Budget$500樓下,今次決定試吓呢一間位於耀華街嘅「鮨呤」。整體無論食物質素,環境,窗外景色都十分唔錯。一入到餐廳sushi bar , 我俾咗窗外嘅景色吸引着,師傅們都10分專業咁為客人準備食物。打開餐牌,目標係十二件嘅Deluxe Sushi Platter 同九件嘅Premium Sushi Platter。一問之下十二件同九件嘅分別,就係多咗三件火卓壽司,最後我哋每人點左十二件嘅Deluxe Sushi Platter!前菜沙律食材新鮮,鱈魚干香口鬆脆主菜12件壽司有我最鍾意嘅北海道帶子壽司,北海道紫海膽壽司,同加左昆布嘅鯖魚火炙壽司!最後嘅焦糖雪糕就味道一般總結「鮨吟」都比左我一個愉快嘅週末,學蔡瀾話齋~「一樂也」。
銅鑼灣一向都有唔少臥虎藏龍嘅餐廳,提供高質素嘅日本料理。

整體無論食物質素,環境,窗外景色都十分唔錯

一入到餐廳sushi bar , 我俾咗窗外嘅景色吸引着,
師傅們都10分專業咁為客人準備食物。

前菜沙律食材新鮮,鱈魚干香口鬆脆

主菜12件壽司有我最鍾意嘅北海道帶子壽司
,北海道紫海膽壽司
,同加左昆布嘅鯖魚火炙壽司

最後嘅焦糖雪糕就味道一般