2024-07-15
最近翻滾喺社交平台嗰陣,搵到呢間鋒哥廚房開新店嘅消息。聽落位於屯門區,已經引起我個好奇心,就俾佢一個機會去見識下。入到鋒哥廚房,洗手要先經過大門口,已經有一種家嘅感覺。裝修有味道,流連忘返,敢講出聲喺度都未食好好飽,一次過試晒所有精選佳餚。💥麻辣烤魚💥一見到烤魚就已經知道佢同其他地方唔同,表面金黃色,香氣撲鼻。魚肉入口充滿魚香,而且充滿一種咬落去都會流出嘅魚油香味。魚肉鮮嫩,水分充足,一咬落去都係一口嘅魚香味,真係可以話係物超所值!💥麻辣任食雞煲💥每一啖都係濃郁嘅雞香,配上特製嘅麻辣醬,真係抵食到爆! !真係口口都係麻辣味,入口軟綿綿又唔失其彈性,唔會覺得太肥膩喎!香,又香口😋💥火鍋💥都幾特別,烤魚,雞煲後,我哋再來個火鍋。選料豐富,新鮮度勁高,全部任你揀,任你食!💥鮑魚💥一見到鮑魚,就已經覺得佢質素高。口感爽彈,口口都係海鮮嘅醇厚味道,令人回味無窮。即使吃到最後都仲想再食,係咁嘅誘惑力!👍🏽💥豬肉丸💥呢款真係需求一定要介紹落去,豬肉丸口感嚼勁,一口咬落又多汁,每一顆都係肉香四溢。講真,真係令人回味再三,就算食到飽都放唔低佢。👍🏽💥皇帝菜💥單係見到菜都感到獨特,真材實料,就係hor!爽
💥皇帝菜💥單係見到菜都感到獨特,真材實料,就係hor!爽脆口感,一口咬落馬上感受到香甜滋味。由頭食到尾,都係咁鮮美無比,一定要試先知!😋
咁抵食,下次約埋朋友再過嚟!!!