2023-01-25
嘩嘩嘩,鍾意食蠔既望過黎啦😆😆。今日嚟到一間高質蠔放題,餐廳用左木紋裝修,唔算好大但有種好warm 既感覺。90分鐘放題每位$498每人先送上一份賣相精美既九宮格,象拔蚌刺身好鮮嫩😍而二色燒活白鰻有咬口冇咩骨🥰茶漬飯就好惹味,而吞拿魚蓉配上天婦羅紫蘇葉魚香四溢🤩當然新鮮既沙律都好吸引😛不過主菜都係日本直送生蠔🦪 。一上生蠔🦪嘅時候,我friend嚇親😱,因為生蠔好大隻呀,有女仔手咁大;而生蠔上咗咁多round都仲係咁新鮮咁大隻😍鐵板燒既生蠔同凡立貝都好正,燒過既生蠔雖然冇咁鮮味,但香口,帆立貝燒得爽滑彈牙,另外餐廳仲俾咗三款醬料:XO醬,蒜蓉醬等,令人回味無窮😛除咗生蠔係任食之外,串燒同漬飯烏冬都係任點任食。雖然餐廳係主打生蠔,但串燒同烏冬都唔馬虎,串燒種類有雞、豬頸肉、墨魚、番薯仔等等。而烏冬雖然細細碗,但湯底濃郁而且烏冬煙韌,好岩食完咁多刺身來暖胃。飲品方面就有各式汽水、冷泡茶。
90分鐘放題每位$498
除咗生蠔係任食之外,串燒同漬飯烏冬都係任點任食。雖然餐廳係主打生蠔,但串燒同烏冬都唔馬虎,串燒種類有雞、豬頸肉、墨魚、番薯仔等等。 而烏冬雖然細細碗,但湯底濃郁而且烏冬煙韌,好岩食完咁多 刺身來暖胃。飲品方面就有各式汽水、冷泡茶。