2024-08-19
勁鐘意食生蠔嘅我,最近俾先搵到依間係銅鑼灣有名你叫嘅---🌟牡蠣小屋 KAGURA🌟好有日式居酒屋嘅格局,店員服務好好,好周到。見餐牌有燒生蠔料理,緊係要點啦🤩._.🍳| 山藥明太子鐵板燒 |🍳呢個有我最愛嘅山藥,仲配埋粒粒嘅明太子,夠味又有口感,而且放係鐵板上上枱,熱辣辣,個底仲有啲焦,好夾!.🐟| 白姜醋鯖魚昆布 |🐟呢個好特別,壽司嘅造型,用昆布葉包住白姜同鯖魚,姜嘅甜味,仲有少辣,增加鯖魚嘅鮮味,爽口,好特別嘅口感.🐂| 和牛卡爾帕喬 |🐂充滿雪花紋嘅生和牛肉一片片舖蓋係面,配黑醋汁同蔥花,酸醋中和和牛片嘅油脂,開胃小食啱曬👍🏻.🦪| 鐵盒燒生蠔(半打)|🦪🧀拉克萊特芝士 (3 個)生蠔係餐廳嘅主角,用上鐵盒蒸,保留生蠔嘅鮮甜味,每隻生蠔大大隻,就咁食已經好鮮味十足🤩另外有三隻加上芝士,店員仲會係你面前用半個大大個嘅拉克萊特芝士整出芝士岩漿放係生蠔面頭,芝士控絕對不能錯過💖.🦐| 上刺身拼盤 (2人份) |🦐刺身種類多,厚砌又新鮮,上枱擺盤賣相靚,二人份量好滿足👍🏻.🦑| 瑩光魷魚冲漬 |🦑點呢個作為小食,凍盤,瑩光魷魚數量多,醃得夠味.🫘| 夾餅紅豆雲尼拿雪糕 |🫘最後點咗呢
._.
🍳| 山藥明太子鐵板燒 |🍳
🐟| 白姜醋鯖魚昆布 |🐟
🐂| 和牛卡爾帕喬 |🐂
🦪| 鐵盒燒生蠔(半打)|🦪
🧀拉克萊特芝士 (3 個)
🦐| 上刺身拼盤 (2人份) |🦐
刺身種類多,厚砌又新鮮,上枱擺盤賣相靚,二人份量好滿足👍🏻
🦑| 瑩光魷魚冲漬 |🦑
點呢個作為小食,凍盤,瑩光魷魚數量多,醃得夠味
🫘| 夾餅紅豆雲尼拿雪糕 |🫘
最後點咗呢個作為飯後甜品,雲尼拿雪糕嘅香甜同紅豆味道好夾,整體味道又唔會太甜。
._.