2024-06-29
香港嘅食肆越嚟越少人,餐廳生意難做,食物嘅質素同數量亦都相應下降。第一次吃這間一人火鍋,越吃越唔對路,同網上嘅食評相差好遠。是日是星期六晚上,我們七點多入座,叫咗A餐試食最平嘅肥牛火鍋。肥牛真係好肥肉,肉小過肥膏。(一開始無影相,越食越嬲就過咗落單時間,影唔到肥牛有幾肥)出面自助夾菜、丸的款式種類亦都唔算多。(吉嘅盆係裝菜,長期吉)菜只有幾款,丸類嘅質感一啲都唔彈牙。有一兜雜丸,裏面不同種類的款式,每款都係得幾粒,相信係食淨咗之後放埋一堆,攞返出嚟擺,賣相非常之趕客,結哂冰,乾哂咁。熟食亦唔多選擇,只有薯條、蒸燒賣同一款唔知乜嘢。行過幾次出去都冇見到有refill。飲品款式比起其他嘅火鍋放題店少。餐廳自製飲品從來冇refill,長期都係吉嘅。甜品質素同款式都好差,只係牛奶公司、百福豆腐花、乳酪。點解我之前見到啲食評啲人係食韓國雪糕?係咪冇人食,所以即刻變曬啲平嘢?自製刨冰嘅樣貌亦都一啲都唔吸引仲有任食壽司,火灸三文魚壽司上面嗰舊都唔係三文魚,唔知係咩魚。仲要嚿飯超大,一定食到你飽。
第一次吃這間一人火鍋,越吃越唔對路,同網上嘅食評相差好遠。
出面自助夾菜、丸的款式種類亦都唔算多。
(吉嘅盆係裝菜,長期吉)
菜只有幾款,丸類嘅質感一啲都唔彈牙。
熟食亦唔多選擇,只有薯條、蒸燒賣同一款唔知乜嘢。
行過幾次出去都冇見到有refill。
飲品款式比起其他嘅火鍋放題店少。
餐廳自製飲品從來冇refill,長期都係吉嘅。
自製刨冰嘅樣貌亦都一啲都唔吸引