2024-09-04 1370 views
因為係隔離做野所以冇得揀都會食下,我都知飲食業辛苦,都費事嘈,但今日個體驗真係好差。首先係外賣,門口好多蚊,旁邊就係公園咁冇辦法我就算,但等個外賣比蚊咬到腳都爛真係唔係咁好。咁你都可以講話做咩唔電話落單再去拎咁咪唔使等咁耐,但呢間嘢真係要當面講清楚佢張單先會啱,試過幾次拎到返去張單係啱,但係個盒係錯,又要好似食M記咁當場對吓啲嘢,中過幾次服就明。其次個外賣盒真係好細個,壓到飯同餸癡埋一舊,因為個外賣會有倒汗水,啲薑蓉同啲汁再同舊飯融為一體,好難食。食得外賣真係唔可以期望咁多。到堂食,聽嘢聽到一嚿嚿,就算落單嗰個冇錯斬料果個又斬錯,有時心情好就費事轉食咗佢算,其實可唔可以有一個統一嘅落單方式,你再唔係俾個客自己落,成日都聽到隔籬枱喺度嘈落錯單。今次我躁底嘅位就係,嗌咗個正價餐,你哋比少咗飯,將小汁當咗係小飯,然後我問有冇得比少少飯,你要收我12蚊,咁樣做會唔會太肉酸?