2024-07-08 294 views
有朋友之前推介過銅鑼灣嘅阿閒泰我試,話佢哋嘅食物獨特有特色,價錢合理。聽到咁好,我就帶屋企人嚟試下。我哋食咗以下幾款特色菜品,口感味道都令人難以忘懷:烤原個椰菜花配青咖喱醬推介指數🌿🌿🌿🌿🌿烤焗過嘅椰菜花香氣撲鼻,配上青咖喱醬清新爽口,每一啖都係享受。炭燒叉燒推介指數🌿🌿🌿🌿炭燒叉燒肉質鮮嫩,燒烤出嚟嘅香氣撲鼻,係絕對嘅必試之選。燒澳洲羊架紅咖喱推介指數🌿🌿🌿🌿搭配紅咖喱嘅澳洲羊架,肉質鮮美,香辣中帶點甜,好過癮呢!豬肉肉丸濃湯船麵推介指數🌿🌿🌿🌿呢款船麵湯底濃郁,配上口感豐富嘅豬肉肉丸,每一啖都讓人回味無窮。喺飲品方面,我哋選咗Mango mojito 同 Lime mojito  呢兩款mocktail,推介指數🌿🌿🌿🌿兩款調酒既清新又提神,微酸嘅口感更是暑氣全消。呢間阿閒泰嘅食物相當有特色,金錢方面都覺得相當公道,絕對係我下次聚會嘅首選。對於愛食泰式料理嘅你,係唔可以錯過架!👏👍

烤原個椰菜花配青咖喱醬
推介指數🌿🌿🌿🌿🌿

炭燒叉燒
推介指數🌿🌿🌿🌿
炭燒叉燒肉質鮮嫩,燒烤出嚟嘅香氣撲鼻,係絕對嘅必試之選。

燒澳洲羊架紅咖喱
推介指數🌿🌿🌿🌿
搭配紅咖喱嘅澳洲羊架,肉質鮮美,香辣中帶點甜,好過癮呢!

豬肉肉丸濃湯船麵

推介指數🌿🌿🌿🌿
兩款調酒既清新又提神,微酸嘅口感更是暑氣全消。