2024-08-21 88 views
今日去油塘嗰邊行下,因為晏晝食得好飽所以晚餐就打算睇下有咩小食檔買啲小食食當晚餐,之後我哋就經過呢間舖,睇咗個餐牌,覺得大滿足雜扒鐵板餐嘅份量好似好大可以同朋友一人一塊扒,所以就排隊等位。唔講唔知原來呢度真係好多人,我地排咗一陣先至到我哋入去坐。我哋坐低之後就叫咗一份大滿足雜扒鐵板餐同埋一杯凍檸檬蜜糖咖啡,叫之前仲同店員確認咗塊扒嘅大細。店員話如果淨係要一人一塊扒係真係夠飽,因為呢度啲扒都好大塊。好快我哋嘅凍檸檬蜜糖咖啡就到咗,我即刻飲咗啖,味道酸酸甜甜,好解渴。檸檬嘅酸味同埋蜜糖嘅甜味配合得好好,唔會太酸或者太甜,又唔會太苦,啱啱好。而且凍檸蜜仲好大杯。跟住我哋嗰個98蚊嘅大滿足雜扒鐵板餐就上嚟喇,我哋配咗洋蔥汁同跟餐有配搭咗一隻煎太陽蛋,腸仔一條,蔬菜同埋一堆炸薯條。除咗咁之外鐵板餐仲有配餐湯同餐包。我哋都先飲咗啖羅宋湯,味道酸酸嘅,成個好開胃。之後我哋就開始食我哋嘅炸薯條,成條炸到金黃色又好脆。大滿足雜扒鐵板餐入面係有兩塊扒嘅,男朋友負責食豬扒而我就負責食雞扒,配埋洋蔥汁成個好開胃,扒嘅邊邊仲煎到好脆,咬落去仲可以聽到聲,肉都好嫩滑,又咬又短,份量係真係大,我哋咁樣一人一塊食完就

大滿足雜扒鐵板餐入面係有兩塊扒嘅,男朋友負責食豬扒而我就負責食雞扒,配埋洋蔥汁成個好開胃,扒嘅邊邊仲煎到好脆,咬落去仲可以聽到聲,肉都好嫩滑,又咬又短,份量係真係大,我哋咁樣一人一塊食完就覺得好飽喇。下次仲會再嚟!! 💖