2017-02-08 333 views
早前見到團購有做discount所以想試試,一向都中意食中餐既我見到有二人套餐既優惠緊係會試下。見到呢間中菜幾有特色,而且中港城人面唔係好多人,啱曬我呢d唔鍾意迫嘅人。二人套餐的份量都唔細,1個前菜,1個湯,3道菜,1個飯,甜品。 冰梅涼瓜拼椒鹽蟲草花你未取聽個名都覺得好新奇,苦瓜好入味有少少酸甜味道,苦中帶甘咁做得非常出色,令我食指大動十分開胃。炸過嘅蟲草花好似食薯條咁樣脆口,外皮有椒鹽,很可口。日本姬松茸秘魯瑪卡燉螺頭茶壺湯,吸引眼球ge一道湯,用茶壺裝湯,非常新奇,湯入面ge材料非常足,絕對唔系味精湯,湯清甜可口,非常正。香煎日本元貝拼鵝肝醬窩粑。元貝非常厚肉!香煎帶出元貝ge鮮甜味,窩巴比較特別,搭配黑松露,非常香口。燒汁安格斯牛。牛肉粒每一粒都係厚切,烹調得啱啱好,香嫩多汁,牛味都幾好。鮮魚湯野菌浸菜苗。食完肉類,呢道野菌浸菜苗黎得啱啱好,中和翻。魚湯好濃郁,搭配菇類非常好,菇吸收魚湯ge鮮甜。健康紅米珍珠雞。珍珠雞用上紅米製作,我都係第一次食,無平時飲茶食ge珍珠雞果種油膩,糯米搭配紅米,口感唔錯,入面系肉粒和鹹蛋,菇做餡料,好味。食到呢度,我地都已經飽得9成,食埋距個甜品

冰梅涼瓜拼椒鹽蟲草花

炸過嘅蟲草花好似食薯條咁樣脆口,外皮有椒鹽,很可口。

健康紅米珍珠雞
健康紅米珍珠雞

食到呢度,我地都已經飽得9成,食埋距個甜品就啱啱好。
夏威夷木瓜奶凍
。份量剛剛好,木瓜好甜,好清新。

十分滿意的一頓中餐,價錢都比較合理,環境乾淨整齊,服務員ge態度都唔錯,值得再黎。
燒汁安格斯牛
燒汁安格斯牛