2023-01-14 1253 views
感謝youtube KOL推介, 唔係都唔知柴灣有間咁隱蔽又出色嘅車仔麵🥰 環境就一定唔係最乾淨, 不過呢種熟食中心嘅檔先最有風味見最多人食米粉, 其次係粗麵, 一於揀米粉, 巷仔舖就固然抗通脹, 不過四餸加埋都竟然只係$40有找🤭🤭🤭非嚴格嘅素食嘅選擇有蠔油冬菇, 蠔油柚皮, 蠔油蘿蔔😅, 油菜同咖喱齋卜, 汁嚟講有豉油麻油同咖喱, 本來以為係其中一隻, 姐姐最後決定瀨尿加牛丸, all-in😂😂下次要一種汁就夠無咁鹹, 嚴格素食者注意, 佢個咖喱用嚟浸魷魚同螺肉的至於料呢, 我試咗蘿蔔, 柚皮, 時菜同咖喱齋卜, 個人覺得齋卜偏油同唔太入味, 所以得四粒星(齋卜扣一粒), 下次可以skip或轉投冬菇嘅懷抱, 蘿蔔柚皮米粉就全部過關☺️