2024-10-11
今日我去咗一間Aedes嘅意大利餐廳,真係食到啲正宗Italian嘅菜式,以下就嚟講下我試過嘅幾道菜。Fresh Green Salad:呢個沙律真係清新可口!入面有香菇、櫻桃番茄同埋巴馬臣芝士,味道酸酸甜甜,幾開胃,食落去感覺好健康。Homemade Fettuccine Arrabbiata:呢碟意粉好正,手工製作嘅Fettuccine煮得啱啱好,滑順又有嚼勁。搭配Datterino番茄、新鮮番茄同埋辣椒,味道香辣,辣得來又唔會太過,正好刺激味蕾!Homemade Scialatielli Italian:呢道意粉用咗意大利香腸、黑椒同埋佩克里諾芝士,味道濃郁,香腸嘅肉香同黑椒嘅辛香完美結合,口感好豐富,每一口都令人滿足!DESSERT - Homemade Basque Cheesecake:最後要提嘅係呢個自家製嘅芝士蛋糕,外脆內滑,芝士味濃郁,甜而不膩,食完真係好開心,絕對係完美嘅收尾!Overall呢間餐廳嘅食物質素一流,味道各方面都做得好好,環境又靚,真係值得再返嚟試其他菜式!下次我一定要帶埋朋友一齊嚟!