2023-12-20
搵到一家由夫妻檔落手落腳做既餐廳~由擁有約十年西餐經驗的廚師親自打理,特別有人情味🤩好難得會有餐廳老闆可以同顧客分享飲食心得,適逢聖誕節即將來臨,黎緊當然唔少得聖誕大餐,威靈頓牛柳是Guts的招牌菜,睇黎要早少少Book檯了😇今次食住Lunch menu先,第一眼就見到我的最愛之一紅酒燴牛尾配薯蓉 $98Lunch set會送一碗蘑菇湯,上湯的時候已經聞到陣陣蘑菇味,一口喝下去,蘑菇香味十足😋牛尾份量比較多,女生一人食的話可能會比較飽😂牛尾肥瘦均勻,一口咬下肥肉,牛油會不斷跑出來,太棒了🤞🏻Chocolate Cake +$25本身想話要減下肥,點知老板娘極力推薦呢個Chocolate Cake,又真係幾好食,唔會好甜,而且有少少外脆內軟既感覺🤤Latte咖啡配牛奶,老板娘仲特登拉左個靚花比我,Very乃思☺️好味指數:9/10性價比指數:8/10餐廳名稱:吉氏餐廳地址:屯門青善街28號康景花園地下1號舖電話:91912287
今次食住Lunch menu先,第一眼就見到我的最愛之一
紅酒燴牛尾配薯蓉 $98
Chocolate Cake +$25
Latte
咖啡配牛奶,老板娘仲特登拉左個靚花比我,Very乃思☺️
好味指數:9/10
性價比指數:8/10