2024-10-29
📍大角嘴 - 辣酒燒-餐廳位於旺角大角咀之間,位置相對隔涉,不過見Google 4.6分就試試佢啦!當晚4個人食咗$625,價錢合理!-👉招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38湯底胡椒味同豬骨味都好重,飲落超惹味。個燒肉雖然略嫌細份,但勝在每一嚿燒肉都好香口好入味,同個湯底好match👍 仲有個卷粉真係第一次見,食落好彈口好特別。不過去到後期開始覺得有太辣,所以建議大家可以同朋友兩份食😆👉乾炒豬肉公仔麵 $58個份量唔算多,但又係一碟有驚艷到我嘅菜!炒得好乾身、唔會太叫油,同埋超香口,食完一啖會想Encore嘅一碟😆 👉燒茄子 $35食燒烤一定要食燒茄子,平時出面會比較薄身,蒜味蓋過哂個茄子味! 但呢度個茄子好Juicy好厚身,鍾意食茄子嘅必食啦!👉燒生蠔 $35/1 $180/6 燒生蜆味道無話好驚艷,但係個size有交足功課比你啦,大大隻好肥美!!👉爆蒜辣雞翼尖 $28食開譚仔十小嘅我表示…都幾辣吓!唔食得辣嘅可以Skip,但個雞翼尖真係幾香,又辣得幾爽喎衰鬼🫣-我地當晚坐咗差唔多2個鐘,開頭個幾round明顯燒得好食過後尾幾Round,更加有出現燒得未熟透嘅情況,唔知係師傅換咗人定啲食材
👉招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38
👉乾炒豬肉公仔麵 $58
👉燒茄子 $35
👉燒生蠔 $35/1 $180/6
👉爆蒜辣雞翼尖 $28
我地當晚坐咗差唔多2個鐘,開頭個幾round明顯燒得好食過後尾幾Round,更加有出現燒得未熟透嘅情況,唔知係師傅換咗人定啲食材無咁靚,所以呢個會會扣分呀🥹
不過整體串燒都好食,我會回頭比多次機會佢!😌
辣酒燒
📍大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖