🇭🇰 Tai Kok Tsui 大角咀|辣酒燒Tai Kok Tsui may not be a popular dining destination but it sure does have some hidden gems 💎 and here is one famous for their pepper roasted pork bone soup and noodles! 🍜 I gave it a try, along with a variety of skewers 🍢 and here are my thoughts:🐖 Signature Pepper Roasted Pork Bone Soup and Noodles 🍜 This is a must-try for everyone! 👍 The pepper flavour is very strong 💪 and I love that the skin of the roasted pork is very crispy! 🥹 The noodles are also soaked with the he
🇭🇰 Tai Kok Tsui 大角咀|辣酒燒

This is a must-try for everyone! 👍 The pepper flavour is very strong 💪 and I love that the skin of the roasted pork is very crispy! 🥹 The noodles are also soaked with the heavy pork bone broth, which is further enhanced by the pepper flavour! 😋

🍄‍🟫 Truffle Soft-boiled Egg 🥚
As a truffle lover, this is a must-try! They added so many truffles 🍄‍🟫 on top that they tasted so heavy and the eggs were so soft that they melted in your mouth! 🤤

I also try quite some of their skewers 🍢 along with the noodles, including: lamb, 🐑 diced beef , 🥩 chicken wings, 🍗 grilled enoki with tin foil, 🍄‍🟫 Taiwanese sausage, and roasted eggplant, 🍆 which I always order when I am having skewers! 😆 They all are grilled perfectly, 🔥 while I love that they added garlic 🧄 and some spice on top, elevating the taste to more than grill flavour! 😌

🦆 Foie Gras French Toast 🦆
Apart from truffles, another fancy food ingredient that I like is foie gras 🦆 and pairing it with french toast and honey like they do, makes a delicious treat! 😆 It was oily and flavourful, which I love so much! 🥰
2024-10-21
$173 (Dinner)
2024-10-17 401 views
今晚再次黎到大角咀,上一次踏足大角咀時,經過了一間店舖裝修特別,今次就一於入去試下有咩食先🤭美食推介:👍🏻💛招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉:湯底胡椒味非常濃郁,卷粉質地似河粉,第一次食卷粉,口感得意😊,招牌菜果然係好食😋💛招牌炒米粉:炒米粉非常香口,選了雞絲口味,好味程度是一啖接一啖,大推👍🏻💛原條燒茄子:大大隻茄子,以爆多蒜蓉一起燒,多汁惹味👍🏻必食之選👍🏻💛燒雞軟骨、雞腎:雞軟骨是我最愛串燒之一,脆口的軟骨,而雞腎也非常一流,不會太乾,送酒必選👍🏻💛燒雞中翼:雞翼每隻也燒得脆卜卜,好食😋💛燒娃娃菜、尖椒:第一次食燒娃娃菜,估不到又好好食👍🏻尖椒辣辣地,非常香口👍🏻💛司華力腸、燒芥末貢丸:司華力腸皮脆,啖啖肉,芥末貢丸,咬一口便充滿芥末的味道,辣辣地👍🏻💛燒菠蘿:酸酸甜甜菠蘿加上一層脆脆的焦糖👍🏻*餐廳需小,可以訂位留枱👍🏻 *價錢超便宜。

美食推介:👍🏻

💛燒雞中翼:雞翼每隻也燒得脆卜卜,好食😋

💛燒菠蘿:酸酸甜甜菠蘿加上一層脆脆的焦糖👍🏻

*餐廳需小,可以訂位留枱👍🏻
*價錢超便宜。
2024-10-10
Type of Meal
Dinner
2024-06-26 1568 views
辣酒燒今次黎到大角咀一間充滿特色既地道串燒小店,由門口裝潢到室內設計都係以6-70年代既風格怖置:木枱、木凳 、紅色吊燈,一入鋪頭已經充滿懷舊風味,同時店舖主打地道辣味串燒+小炒菜式,令店舖主題更加鮮明。今次小編同朋友試左幾款菜~招牌菜式:招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉👍🏻👍🏻不愧為餐廳招牌菜式,惹味香辣既胡椒味配上又鮮又濃郁既豬骨熬湯,演變出令人試上癮既湯底!!而燒肉則選用半肥半瘦嘅豬肉,燒得香脆嘅外皮,配合胡椒豬骨湯簡直係不得了💯💯XO醬炒烏冬(牛)好辣好惹味既炒烏冬,好有鑊氣,而且雖然加入左雞蛋一齊炒,但仍然可以炒到夠乾身,一上枱就超級香噴噴!!除左牛肉雞蛋,仲加左好多唔同種類既椒同洋蔥,令烏冬更加有爽口有口感,勁岩中意食辣既朋友仔。燒生蠔爆香既蒜蓉,配上新鮮既生蠔,燒出又鮮又香口既生蠔燒牛舌芯都算厚身既牛舌,燒到爽嫩多汁,加埋辣辣地既辣粉,送酒一流燒雞腎乾身脆口既雞腎,加上調味料香脆又可口餐廳串燒價錢親民,而且食物質素良好,餐廳亦有酒牌有提供啤酒,而且營業至到去深宵,如果想同三五知己飲嘢吹水食嘢絕對係個好地方,而一夜都唔怕!!

招牌菜式:招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉👍🏻👍🏻
招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉

XO醬炒烏冬(牛)

燒生蠔
爆香既蒜蓉,配上新鮮既生蠔,燒出又鮮又香口既生蠔

燒牛舌芯
都算厚身既牛舌,燒到爽嫩多汁,加埋辣辣地既辣粉,送酒一流

燒雞腎
乾身脆口既雞腎,加上調味料香脆又可口

Type of Meal
Dinner
2024-06-08 551 views
今日要分享在大角咀辣酒燒的晚餐體驗,只見門口招牌推銷胡椒豬骨湯燒肉卷粉,覺得幾特別就試試,無特別留意原來食店有多款辣菜式小食。店舖唔算大擺放幾張木枱,播放流行歌曲令人舒壓,用QR code落單好方便,我們選擇了晚餐的菜單如下,招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉、牛柳粒石鍋飯、勁辣雞翼尖、燒墨魚丸、日式燒菠蘿,再加兩罐可樂。招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉只係38蚊咁抵一定要試,湯底係好濃的胡椒豬骨湯味,湯嘅辣味原全來自胡椒,好香中辣味濃,搭配自家制燒肉加卷粉,燒肉好味卷粉好滑又Q彈, 真心推介招牌菜。牛柳粒石鍋飯同樣是有辣椒少辣的加上洋蔥及醬汁好惹味,店員上石鍋飯時貼心特別提醒小心好熱,真係好熱食到尾仲熱辣辣,仲有香脆飯焦,正。勁辣雞翼尖真係好辣,一路食一路流汗,辣得好過癮。燒墨魚丸我們點小辣,小小辣的墨魚丸食落感覺是原全由墨魚肉製成,爽口彈牙足料好食。日式燒菠蘿配日式燒汁燒製,味道香甜多汁解辣,食完幾味辣菜再食燒菠蘿巧妙地中和了辣感,再加兩支樽裝可樂,真的又可口又可樂。整體而言,大角咀辣酒燒的菜式多樣豐富,足以滿足愛辣及不同口味的食客。享受美食的同時,也感受到了廚師的用心烹調和料理的技藝。這次用餐中度過了

牛柳粒石鍋飯

勁辣雞翼尖

真係好辣,一路食一路流汗,辣得好過癮。

燒墨魚丸

日式燒菠蘿

整體而言,大角咀辣酒燒的菜式多樣豐富,足以滿足愛辣及不同口味的食客。享受美食的同時,也感受到了廚師的用心烹調和料理的技藝。這次用餐中度過了一個美味的晚上,未來都會再次光臨,品嘗其他更多的料理!
2024-06-08
  • 勁辣雞翼尖
  • 燒墨魚丸
  • 招牌胡椒豬骨湯燒肉粉卷
大角咀呢間平民串燒小食店食物好味有特色價格親民,仲要開到凌晨三點‼️啱晒夜鬼. ✅網上食評竟然寥寥可數😳咁就要試啦. 餐廳門面裝修幾特別幾懷舊好有情懷,好似去咗台灣咁. 小店座位唔多但係坐得幾舒適,呢度真係越夜越精彩超熱鬧好有氣氛. 餐牌選擇都幾豐富,除咗肉菜海鮮等不同串燒,仲有小食、主食、甜品,好似石鍋飯、煲仔飯、酸辣粉全部好吸引,總之總有款啱心水. 😍⭐️招牌胡椒豬肚湯燒肉粉卷果然係鎭店之寳. 湯底散發出香濃胡椒味夠暖胃養生,仲可以解酒添. 燒肉浸咗湯都係脆皮😋半肥瘦口感最好. 粉卷好滑,好夾個湯底,吸滿精華,必須encore!⭐️燒腩仔豬油撈飯配胡椒豬肚湯香噴噴豬油🐷飯配合紫菜、芝麻同埋蔥,開胃惹味不過真係相當邪惡😈燒肉香脆. ⭐️翠玉瓜串燒得來保留到裏面好多汁仲係好鮮甜. 面層灑滿孜然粉,口味豐富。⭐️蒜蓉燒蠔賣相已經相當吸引,大量香蒜極開胃,多汁飽滿。⭐️燒雞軟骨非常香脆好有咬口,食落颯颯聲. ⭐️鹽燒大蝦大蝦好大隻,啖啖肉,爽口彈牙. ⭐️燒雞皮雞皮燒到好香脆又不失煙韌,完全唔肥膩. 每樣嘢價錢都好抵. 食飽飽人均先係$100左右真心抵呀😋👍👍 夜鬼記得book Mark啦⭐️

⭐️招牌胡椒豬肚湯燒肉粉卷

⭐️燒腩仔豬油撈飯配胡椒豬肚湯

⭐️翠玉瓜串

⭐️蒜蓉燒蠔
賣相已經相當吸引,大量香蒜極開胃,多汁飽滿。

⭐️燒雞軟骨
非常香脆好有咬口,食落颯颯聲.

⭐️鹽燒大蝦
大蝦好大隻,啖啖肉,爽口彈牙.

⭐️燒雞皮
雞皮燒到好香脆又不失煙韌,完全唔肥膩.

$100 (Last Night Supper)
  • 燒腩仔豬油撈飯配胡椒豬肚
  • 蒜蓉燒蠔
  • 招牌胡椒豬肚湯燒肉粉卷
  • 鹽燒大蝦
2024-11-15 0 views
辣酒燒黑松露糖心蛋黑松露糖心蛋,蛋黃柔滑,散發出濃郁嘅松露香氣,糖心蛋精緻咁放喺切片嘅綠椒上面,搭配奢華。招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉胡椒豬骨湯燒肉卷粉,湯底嘅胡椒味道濃郁,由豬骨熬煮,湯汁醇厚而入味。燒肉肉質鮮嫩,卷粉口感滑順,令人食得滋味。錫紙燒金菇金菇喺錫紙包裹下燒烤,一向都係BBQ嗰時受歡迎嘅菜式,金菇上面一層蒜茸令本身平凡嘅金菇更突出其鮮美嘅風味。秘製娃娃菜娃娃菜調味非常出色,口感濕潤,以蒜茸提味。娃娃菜菜心鮮嫩,既清新又開胃。乾炒公仔麵配牛肉乾炒公仔麵乾爽而有彈性,搭配牛肉片,肉質鮮嫩,炒得入味,加上洋蔥,雞蛋,辣椒,更加提升咗乾炒公仔麵嘅風味,令人非常滿足。串燒 我哋揀咗幾款串燒,燒羊肉,燒雞軟骨,燒牛柳粒。燒羊肉香氣四溢,肉質鮮嫩;燒雞軟骨外脆內嫩,份外爽脆;燒牛柳粒肉味濃郁。日式燒菠蘿日式燒菠蘿,甜蜜多汁,帶有淡淡嘅焦香,口感清新。

黑松露糖心蛋

錫紙燒金菇

秘製娃娃菜

乾炒公仔麵配牛肉

串燒

日式燒菠蘿

日式燒菠蘿,甜蜜多汁,帶有淡淡嘅焦香,口感清新。
大角咀呢間串燒店細細間,裝潢好趣緻🤭仲開到好夜,黎嘆宵夜絕對無問題🤣💫 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38一嚟到就勁大浸胡椒豬骨湯味🥹好開胃😍卷粉都係第一次食,原來佢都幾掛湯❤️‍🔥以為食落有啲「漏」 但一食完全唔覺😂😂係會係咁狂食都得!燒肉都好層次分明,終於明點解佢係招牌菜💕嚟到必叫!!!💫 原條燒茄子 $35叫咗大辣🌶️調味方面都好好,辣味唔會蓋過蒜蓉同本身茄子嘅味✨💫 燒牛柳粒 $22好嫩口嘅牛柳😋揀嘅都唔係筋位,所以唔會點洗用牙咬,唔係好韌個啲👍🏻💫 燒雞中翼 $18本身以為係細隻啲嘅雞翼🫢點知上菜嗰陣見到隻雞翼勁大隻!!!仲要勁juicy🥰一咬啲油脂係出晒嚟,好正🫶🏻💫 燒小蕃薯 $15同樣地口感好好🥳真係好鍾意食小蕃薯💫 川燒四季豆 $14呢個比較有咬口🤣幾惹味😁💫 XO醬炒烏冬(雞絲) $58XO醬辣辣地甜甜地好惹味🐥洋蔥同雞肉都炒得好夠火候🍳比起炒公仔麵,佢就會更突出每樣食材嘅味🍴💫 乾炒公仔麵(豬頸肉) $58公仔麵會比烏冬乾身🫶🏻叫中辣都已經好夠,仲好似比茄子要辣😆呢度嘅豬頸肉就比較冇咁乾,所以佢兩個配搭都好好🐷仲要有辣椒同青椒🔥📍 辣酒燒大角咀福全街12-16號福全大廈地

💫 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38

💫 乾炒公仔麵(豬頸肉) $58

📍 辣酒燒
大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖
2024-10-31 36 views
Squid & black truffle fried rice 尤魚鬚黑松露炒飯 🦑$98 呢款魷魚鬚黑松露炒飯一上到嚟已經有香噴噴嘅黑松露味,賣相吸引✨,裏面嘅配料主要有大量唔同部位嘅爽口魷魚、健康冬菇🍄‍🟫,簡單得來味道已經唔錯,係個抵食又飽肚嘅main courseSignature char siu noodles with pepper soup 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 🍲 HK$ 38餐廳招牌嘅燒肉粉卷好足料,面頭有幾片外皮脆卜卜嘅港式燒肉,而卷粉好特別🍜,有少少似捲埋嘅河粉,食落有質感又滑捋捋,配埋開胃嘅胡椒豬骨湯🍖,刺激又正呀!Homemade lettuce 🥬 秘製油麥菜 $ 52大大碟嘅秘製油麥菜性價比好高,面頭有大量蒜蓉🧄,夠晒香噴噴同埋健康Grilled pineapple 🍍 日式燒菠蘿 (R) $12Grilled peanuts dumplings 🥜串燒花生湯丸 (L) $10左手邊嘅串燒花生湯圓真係好吸引,湯圓外皮燒到焦焦地🍡,口感軟綿綿有少少似棉花糖,而裏面係濃郁嘅花生蓉,食落好正,而右手邊嘅日式燒菠蘿同樣高質,菠蘿帶天然甜味😋,值得encore
尤魚鬚黑松露炒飯 🦑$98

招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 🍲 HK$ 38

Homemade lettuce 🥬 秘製油麥菜 $ 52

Smacked cucumber 涼拌手拍青瓜🥒 $28
大大碟嘅青瓜爽口清甜,味道唔算太辣🌶️,而且醃製得好入味,值得推介

Oolong tea ☕️ 烏龍茶 (L) $18
Hung Fuk Tong drink 鴻福堂飲品 (R) $15
左邊有烏龍茶可以揀油膩感🌿,同辣嘢或者燒烤嘢食好夾,而右邊嘅雪梨海底椰飲品係無添加嘅🥥,味道natural,可以滋潤解燥
2024-10-30 43 views
🍽️ 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38 ❤️4.5/5一端上枱已經聞到濃濃的胡椒湯味,當飲一啖湯後便發覺十分之暖胃!而且燒肉亦嫩滑,卷粉的口感亦十分新奇。大推!🍽️ 日式燒菠蘿 $10 ❤️4.5/5燒菠蘿咬落不會乾柴,配搭面頭燒焦的焦糖,十分美味!🍽️ 燒台灣腸 $17 ❤️4.2/5台灣腸有蜜糖的味道,而且不會過鹹,十分好食!🍽️ 原條燒茄子 $35 ❤️4.5/5燒茄子火候適中,茄子肉十分之嫩滑,而且一夾就起。配合埋蒜蓉一起食用,十分美味!🍽️ 錫紙燒金菇 $28 ❤️4.5/5金菇口感嫩滑,而且唔乾柴,咬落不痴牙而且無渣!大推!🍽️ 燒生蠔(隻) $35 ❤️4.5/5生蠔燒完後亦十分有蠔味,咬落爆汁不乾柴。配合面頭的蒜蓉,十分好食!🍽️ 燒魷魚鬚 $29 ❤️4.5/5魷魚鬚燒完都唔乾柴,而且魷魚味十足,數量亦多!🍽️ 燒牛柳粒 $22 ❤️4.5/5牛柳粒口感嫩滑,咬落唔會太煙靭,十分好食!🍽️ 招牌炒米粉 $38❤️4.5/5炒米粉火喉十足,好有獲氣!而且味道十分好食!配合埋豬頸肉,一定要叫黎食!😋😋😋

🍽️ 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38 ❤️4.5/5

🍽️ 日式燒菠蘿 $10 ❤️4.5/5
燒菠蘿咬落不會乾柴,配搭面頭燒焦的焦糖,十分美味!

🍽️ 燒台灣腸 $17 ❤️4.2/5
台灣腸有蜜糖的味道,而且不會過鹹,十分好食!

🍽️ 原條燒茄子 $35 ❤️4.5/5

🍽️ 錫紙燒金菇 $28 ❤️4.5/5
金菇口感嫩滑,而且唔乾柴,咬落不痴牙而且無渣!大推!

🍽️ 燒生蠔(隻) $35 ❤️4.5/5

🍽️ 燒魷魚鬚 $29 ❤️4.5/5
魷魚鬚燒完都唔乾柴,而且魷魚味十足,數量亦多!

🍽️ 燒牛柳粒 $22 ❤️4.5/5
牛柳粒口感嫩滑,咬落唔會太煙靭,十分好食!

🍽️ 招牌炒米粉 $38❤️4.5/5
2024-10-29 27 views
📍大角嘴 - 辣酒燒-餐廳位於旺角大角咀之間,位置相對隔涉,不過見Google 4.6分就試試佢啦!當晚4個人食咗$625,價錢合理!-👉招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38湯底胡椒味同豬骨味都好重,飲落超惹味。個燒肉雖然略嫌細份,但勝在每一嚿燒肉都好香口好入味,同個湯底好match👍 仲有個卷粉真係第一次見,食落好彈口好特別。不過去到後期開始覺得有太辣,所以建議大家可以同朋友兩份食😆👉乾炒豬肉公仔麵 $58個份量唔算多,但又係一碟有驚艷到我嘅菜!炒得好乾身、唔會太叫油,同埋超香口,食完一啖會想Encore嘅一碟😆 👉燒茄子 $35食燒烤一定要食燒茄子,平時出面會比較薄身,蒜味蓋過哂個茄子味! 但呢度個茄子好Juicy好厚身,鍾意食茄子嘅必食啦!👉燒生蠔 $35/1 $180/6 燒生蜆味道無話好驚艷,但係個size有交足功課比你啦,大大隻好肥美!!👉爆蒜辣雞翼尖 $28食開譚仔十小嘅我表示…都幾辣吓!唔食得辣嘅可以Skip,但個雞翼尖真係幾香,又辣得幾爽喎衰鬼🫣-我地當晚坐咗差唔多2個鐘,開頭個幾round明顯燒得好食過後尾幾Round,更加有出現燒得未熟透嘅情況,唔知係師傅換咗人定啲食材
📍大角嘴 - 辣酒燒
👉招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉 $38

👉乾炒豬肉公仔麵 $58

👉燒茄子 $35

👉燒生蠔 $35/1 $180/6

👉爆蒜辣雞翼尖 $28
我地當晚坐咗差唔多2個鐘,開頭個幾round明顯燒得好食過後尾幾Round,更加有出現燒得未熟透嘅情況,唔知係師傅換咗人定啲食材無咁靚,所以呢個會會扣分呀🥹
不過整體串燒都好食,我會回頭比多次機會佢!😌
📍大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖
招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉🐷🐷湯底既胡椒豬骨味係好濃郁,加上燒肉既皮香脆而肉嫩,卷粉口感好滑又彈牙🤭所以果然係招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉,味道真係好惹味~秘製油麥菜🥬超有鑊氣嘅炒油麥菜🥬 份量多之餘,油麥菜好爽口,又唔會過腍😋呢個餸鹹鹹香香,真係好好送飯😆燒牛柳粒🐮牛肉串入口唔會好好辣~ 好惹味又好香口☺️牛肉愛好者必備😍😍📍大角咀 地址: 大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖
招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉🐷🐷

秘製油麥菜🥬

燒牛柳粒🐮

📍大角咀 [辣酒燒]
地址: 大角咀福全街12-16號福全大廈地下A號舖

2024-10-08 125 views
今次我哋去咗一間超正嘅燒烤店,真係食到唔想返屋企!首先講下胡椒豬骨湯燒肉卷粉,胡椒豬骨湯真係一絕,湯底濃郁,胡椒味十足,飲一口就暖到心底。再加上燒肉捲粉,肉質鮮嫩,包住粉條,咬落去好有口感,真係好味到爆!然後燒腩仔豬油撈飯,燒腩仔就更加唔使講,外脆內嫩,豬油撈飯更係一流,飯粒吸收咗豬油嘅香味,食到口水直流。再來就係燒生蠔,新鮮到不得了,搭配少少檸檬汁,味道清新,真係好開胃。最後,仲有多款燒烤同串燒,無論係雞翼、牛肉串定係蔬菜串,全部都燒得恰到好處,香氣四溢,食到我心滿意足。總之,今次嘅燒烤之旅真係太開心,期待下次再嚟!

$150 (Dinner)
2024-10-07 77 views
放工餓又想食串燒,搵到呢間好有特色既串燒店,雖然舖頭細細,但係環境真係好優雅,仲有好多親切嘅流行曲,令到食嘢嘅人都忍唔住唱埋一份招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉呢個卷粉真係不得了,價錢抵食$38食落去胡椒味好香,而且燒肉份量都唔少,仲要燒得好香,好食😋燒牛柳粒牛柳粒唔會好乾身,幾香
燒牛舌心大愛牛舌心,牛舌最好味嘅位置一定係牛舌心燒到啱啱好,口感好正,味好香
燒豬頸肉豬頸肉,多汁肥美,好好食🤤燒粟米🌽去到邊都要食粟米🤭有啲粟米,超級多汁仲要好甜仲俾我偷聽到其他人想再叫嘅時候已經冇晒
串燒花生湯丸第一次食湯圓係無湯,仲要燒既外皮香脆,好特別

呢個卷粉真係不得了,價錢抵食$38
食落去胡椒味好香,而且燒肉份量都唔少,仲要燒得好香,好食😋

燒牛柳粒
牛柳粒唔會好乾身,幾香

燒牛舌心
大愛牛舌心,牛舌最好味嘅位置一定係牛舌心
燒到啱啱好,口感好正,味好香

燒豬頸肉
豬頸肉,多汁肥美,好好食🤤

燒粟米🌽
去到邊都要食粟米🤭
有啲粟米,超級多汁仲要好甜
仲俾我偷聽到其他人想再叫嘅時候已經冇晒

串燒花生湯丸
第一次食湯圓係無湯,仲要燒既
外皮香脆,好特別
  • 招牌胡椒豬骨湯燒肉卷粉
2024-10-02 64 views
今晚朋友帶我去旺角吃燒烤,這家店價錢唔貴,食物種類好多,除了燒烤,朋友特別推介他們的燒肉卷粉,燒肉好入味,胡椒湯底好重,真係好似泰國唐人街,連續幾年獲得「米芝蓮」那家燒肉卷粉的味道,真係唔錯,這個是必食之選🌟🌟🌟除此之外,其他燒烤都好好味,燒完馬上送上枱,熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻他們的大虎蝦好新鮮,蝦頭黐住蝦身其他的例如燒牛丸、燒雞翼都好好味蔬菜類例如燒番薯仔,金菇,翠玉瓜,以及娃娃菜都好好味

他們的大虎蝦好新鮮,蝦頭黐住蝦身
其他的例如燒牛丸、燒雞翼都好好味
蔬菜類例如燒番薯仔,金菇,翠玉瓜,以及娃娃菜都好好味
2024-09-14 249 views
呢日唔洗ot,放工都未天黑~所以就即約飯腳出黎食下野吹下水😆😆飯腳帶路黎咗呢間都幾有特色既小店~佢話呢到有款燒肉卷粉好出色,所以一定要同我黎食😚😚的而且確,呢碗燒肉卷粉又真係正啵~湯底好重胡椒香之餘帶有香葉味,既惹味又暖胃!!除左卷粉之外,我地仲order咗個超邪惡既撈飯同串燒🤭🤭厚切鵝肝加上豬油撈飯真係邪惡到呢但食落真係無得輸,仲有半隻溏心蛋依家睇返張相都流口水xpp而串燒既質素都唔錯~仲有燒湯丸都幾特別嗌埋做甜品都幾正🥰🥰🥰
呢日唔洗ot,放工都未天黑~

所以就即約飯腳出黎食下野吹下水😆😆

飯腳帶路黎咗呢間都幾有特色既小店~

佢話呢到有款燒肉卷粉好出色,所以一定要同我黎食😚😚

的而且確,呢碗燒肉卷粉又真係正啵~

湯底好重胡椒香之餘帶有香葉味,既惹味又暖胃!!

除左卷粉之外,我地仲order咗個超邪惡既撈飯同串燒🤭🤭

厚切鵝肝加上豬油撈飯真係邪惡到呢

但食落真係無得輸,仲有半隻溏心蛋

依家睇返張相都流口水xpp

而串燒既質素都唔錯~

仲有燒湯丸都幾特別

嗌埋做甜品都幾正🥰🥰🥰