去完心儀嘅幼兒園幫Lisboy交完註冊費💸為咗慰勞爸爸媽媽呢幾月嘅辛勞同慶祝Lisboy就嚟番學🎒一定要食餐好嘅🎉所以選擇咗呢間隱世嘅鐵板燒Omakase😋由於餐單係廚師發辦,所以啲餸菜名都唔知係乜嘢,我唯有見到有咩材料就當一個菜式名介紹俾大家😛可能次次食都唔同㗎!🥗 煙三文魚沙律呢個煙三文魚沙律雖然用料普通,但係個擺碟真係好靚,煙三文魚包住啲沙律菜,夠晒新鮮仲有啲泡泡做裝飾真係夠晒精緻!🐟 加拿大海膽配魚子嘩!一上碟見到好大塊海膽配埋啲魚子,視覺上真係夠晒享受😋一啖放入口嘅感覺又高貴!都係好欣賞師傅嘅擺碟功夫☺️🦐 鐵板虎蝦食完前菜終於見到師傅喺我哋面前準備用鐵板製作美味的食物😋一開始見師傅叉功好勁😂一下子就將蝦頭同蝦殼分開,再起埋啲肉出嚟!跟住將啲蝦殼同蝦頭蝦膏唧晒出嚟爆香😍成個場都有鮮蝦嘅味道,蒸焗完蝦頭同蝦殼,師傅兩三下手勢就煎好咗個虎蝦🦐再擺靚靚俾我地食😍蝦配埋蝦哥煮出嚟嘅蝦汁係超級新鮮,蝦頭同蝦殼蒸到好脆😋好似食緊薯片咁樣,真係色香味俱全!🍽️ 蒜香鮑魚多士喺我哋享受緊上一道菜嘅時候,師傅就開始烹調幾隻鮑魚同埋煎焗枱上面嘅材料,一邊食一邊睇住成個製造過程好治療,好快喺師傅嘅鬼

🥗 煙三文魚沙律

🐟 加拿大海膽配魚子

🦐 鐵板虎蝦

🍽️ 蒜香鮑魚多士
喺我哋享受緊上一道菜嘅時候,師傅就開始烹調幾隻鮑魚同埋煎焗枱上面嘅材料,一邊食一邊睇住成個製造過程好治療,好快喺師傅嘅鬼斧神工擺碟之下,簡單嘅食材又靚靚上檯😍極享受嘅味味!

🥩 澳洲牛柳
廚師發辦就係當日有啲咩材料新鮮🥩師傅就會選用製造美味嘅食物比客人!師傅準備咗呢塊澳洲牛柳俾我哋,問我哋要幾多成熟?食靚牛就梗係要食medium rare😍又係望住師傅點樣烹調上碟食😋再配埋獨特嘅醬汁或者可配埋脆蒜片一齊食成個牛嘅味道真係昇華晒!

🐥 日本雞扒
聽到師傅為我哋準備日本雞扒👀感覺平平無奇,點知即場煎香爆香個雞扒,再加埋配料烹調,煎好嘅雞扒配埋好精緻嘅擺碟,真係會變咗極品!雞扒嘅皮煎到好香脆再配埋啲岩鹽帶出輕輕帶出雞嘅味道!不得了😝

🍳 黑松露海膽芝士玉子燒
以為好似法國菜精自然量少唔夠飽,點知師傅最後仲整咗黑松露海膽芝士玉子燒俾我哋,大大塊嘅相碟加埋滋味嘅芝士同黑松露真係夠晒飽肚😝今餐係咁圍繞着海膽,係新鮮好味嘅😘

• 鐵板海鮮兩品
  • 鐵板肉類一品