2024-11-03 168 views
喺大南街同朋友買完手作野勁肚餓,近近地見到有呢間餃子店就諗住幫襯吓🥟🥟🥟坐低先發覺原來並唔係一間普通嘅餃子店——除咗有餃子食原來仲有得叫咖啡同蛋糕🍰是日特色餃係麻辣白菜餃,好似幾特別,呢個揀左灼餃;另外要左份韭菜煎餃。.🥟麻辣白菜灼餃套餐🥟灼餃套餐會跟個湯,今日係西洋菜湯。飲落去非常清甜,應該係冇味精,住家湯嘅感覺。麻辣白菜餃食落去係淡淡嘅麻辣味,味道平衡得好好,亦都唔會搶過咗豬肉餃嘅鮮甜味,唔係話食到要係咁飲水嗰一種。🥟韭菜豬肉煎餃🥟非常出色,因為餃子皮厚薄適中,煎餃感覺啱啱好,香脆得來唔會太過油膩,香口得來又唔會蓋過餃子餡料,完全冇諗過係一間小店可以食到咁高水準嘅煎餃子.🥟咖喱牛筋腩飯套餐似係港式咖喱牛腩飯嘅感覺,咖喱汁唔會太椰,小小辣。牛筋腩都夠腍。套餐會跟一碗湯同埋一杯烏龍茶,男士食基本上一個餐都夠飽。🍰原味巴斯克芝士蛋糕🧀坐低上網搵先見到原來佢係一間比餃子耽誤嘅蛋糕店😝見到餐牌先知今日得返原味蛋糕,其他賣晒。好彩我哋都醒目,落單嘅時候同職員講想留定一件芝士蛋糕🍰食完啲餃子同埋牛腩,第一次可以用芝士蛋糕作結尾😜😜完全冇期望有蛋糕食之下,食到個勁好味勁滑嘅芝士蛋糕,超級滿足,下次

🥟麻辣白菜灼餃套餐🥟

🥟韭菜豬肉煎餃🥟

🥟咖喱牛筋腩飯套餐
咖喱牛筋腩飯

🍰原味巴斯克芝士蛋糕🧀

食完啲餃子同埋牛腩,第一次可以用芝士蛋糕作結尾😜😜完全冇期望有蛋糕食之下,食到個勁好味勁滑嘅芝士蛋糕,超級滿足,下次一定要嚟食過芝士蛋糕再加杯咖啡!
原味巴斯克芝士蛋糕
咖喱牛筋腩飯