2025-01-01
朋友今日帶我去食精緻又好味的中菜,高級中菜廳,位於大角咀香港遨凱酒店地下,店內裝潢簡約又闊落。店員服務非常勤快又貼心,同時享受高級環境、食物及服務,價錢貴少少都係值得☺️。套餐(兩位起:每位$668.-),已包前菜、湯品、主菜、主食、素菜及甜品。前菜:叉燒軟腍香甜又有微微嘅燶邊,燒得好靚。海蜇味道酸酸地又脆口,好醒胃。蕃茄仔新鮮酸甜,口感冰涼。羊肚菌燉湯:有瘦肉、羊肚菌、雞腳、杞子、雞肉及螺肉,味道濃郁鮮甜,熱辣辣飲完零舍暖身。魚子醬香煎肉帶:帶子表面焦香,口感好似刺身咁好食,加咗魚子醬仲多咗陣鹹鮮味。海膽醬立鱗魚:煎得非常香脆,魚肉質感嫩滑多汁,魚味濃厚,點埋海膽醬汁,味道更加香濃。龍蝦湯櫻花蝦麵:濃郁嘅龍蝦湯加入大量櫻花蝦,味道極之香濃,幼身麵條掛滿湯汁及櫻花蝦,非常好食。禪關萬象:大蕃茄肉放滿香濃雜菌碎粒,加上波菜伴邊,係一個好靚、好食又健康嘅素菜。甜甜蜜蜜:南北杏紅棗雪耳雪梨糖水,味道香甜又滋潤,佢啱乾燥又起風嘅節飲用。
朋友今日帶我去食精緻又好味的中菜,高級中菜廳[莫云],位於大角咀香港遨凱酒店地下,店內裝潢簡約又闊落。店員服務非常勤快又貼心,同時享受高級環境、食物及服務,價錢貴少少都係值得☺️。