2022-07-02
o推薦👍🏻隱世高質日式居酒屋ooO呢間真心推介😀位於銅鑼灣唔係好顯眼位置耀華街的居酒屋小店👍🏻 店內堅持做好美食既態度💪🏻完全係食物度感受到😋店內主將武士精神「一生懸命 」讀作「i ssyo ke nn me i」意思是努力、拼命、盡全力得去做🔝,是做事情重視態度的日本人常用來表示自己的決心的用詞!店內堅持用優質食材🈵新鮮空運到港,而且佢地細心既煮法係食物既味道上客人一定感受到。OooooO甲羅燒 $88甲羅燒滿滿既蟹膏😍入口味道鮮甜,我最鍾意佢配左小飯糰及紫菜👍🏻將蟹膏配埋飯糰🍙真係另一享受😎推介!OooooO清酒煮蛤蜊 $98蜆肉粒粒鮮甜,最欣賞係佢個清酒湯,食得出連湯用清酒都講究!OooooO茶漬飯 $38出奇既好食😋而且感受到用左好多心機先燒好飯糰,飯糰即叫即燒,剛燒好熱熱的又脆脆的外層😍加上得別茶漬湯底,真係有驚喜,我平時好少係日本餐廳食呢個,另我改觀鐘意左!OooooO燒廣島蠔 $48堅鮮甜到無得頂,上面加左三文魚子,一定要連埋蠔殼入面既汁一齊食。入口果刻真係心入面叫左一聲正😊所有食物廚師都好比心機高要求制作😍真係日本人精神,值得欣賞!
甲羅燒 $88
清酒煮蛤蜊 $98
蜆肉粒粒鮮甜,最欣賞係佢個清酒湯,食得出連湯用清酒都講究!
茶漬飯 $38
燒廣島蠔 $48