2024-10-21
已經第三次幫襯初心雞煲任食火鍋,原來這裏還有好多新鮮海鮮供應,見到巨型的阿拉斯加巨蟹,真係流曬口水,哈...!我最鍾意就係套餐裏面的環球海鮮拼盤,海鮮新鮮充滿海水味,鮑魚、生蠔、翡翠螺、海蝦、龍躉肉大大件,淨係食呢個海鮮拼盤已經值回票價!一坐低,職員便立即奉上三文魚刺身、五款小食和雞煲,雞煲有辣有唔辣,今次,我們點了走辣,雖然是走辣,但是仍然很惹味,食到我舐舐脷!食完雞煲之後,職員換上火鍋煲,我們選擇了非常鮮甜的蕃茄美人湯底,我們吃了很多食物,其中包括:肥牛、黑豚肉、手打牛丸、水餃皇、水炸魚皮、炸響鈴、日本蟹柳、生魚片、雜菜和稻庭烏冬。這次吃的肥牛,比以往的質素更加高,正!另外我每次也會點手打牛丸,這個我非常之推介,又有鮮牛肉味,又有彈牙感覺!水餃皇也不錯!到達初心的交通也非常方便,地鐵將軍澳站C出口,步行五分鐘便到。