2024-09-21 1124 views
原來將軍澳有間超抵食雞煲火鍋放題,一個價錢包左宮廷小食,刺身,雞煲,火鍋,海鮮拼盤,嘉士伯啤酒都係任飲,仲有好多款非酒精飲品選擇!最平係星期一至四,成人$298 一位,食足150分鐘!😍餐廳有個L型魚缸,好多生猛海鮮。宮廷小食(每天5款,可追加)1松露蝦多士2涼拌雲耳3麻辣鴨血4椒鹽三文魚頭腩5黃金雞翼🐟三文魚刺身雖然不可追加,但有6大片,新鮮肥美,都好夠喉😆🐥招牌雞煲(可追加)先食雞煲,揀左小辣,有大量紫洋蔥,炸腐竹,辣椒,豬皮,醬汁調教得超級惹味!主角雞件好嫩滑,入晒味,份量都幾多,食晒一煲好滿足😋🍲食完雞煲就揀個湯底開始打邊爐拉😆湯底都有成十款選擇,揀左蕃茄美人鍋,好清甜,有大量蕃茄,玉米,紅棗,好滋陰🤤🐟海鮮拚盤(每天6款,非任食)1海蝦2廣島生蠔3龍躉件4海蜆5日本元貝6翡翠螺🌟樣樣海鮮真係好新鮮,最愛龍躉件,厚切鮮味彈牙!👍🏻火鍋配料試左好幾款:1極上肥牛2黑豚肉3手打牛丸4水餃王5午餐肉6年糕福袋7日本蟹柳8蔬菜拚盤9響鈴🌟肥牛同黑豚肉質好軟腍,肉味濃,encore左幾次🤤手打牛丸好juicy 彈牙👍🏻水餃王大大隻,皮薄餡靚。🌟餐廳食物選擇太多,其實每樣食物都試一次,都已

原來將軍澳有間超抵食雞煲火鍋放題,一個價錢包左宮廷小食,刺身雞煲火鍋,海鮮拼盤,嘉士伯啤酒都係任飲,仲有好多款非酒精飲品選擇!最平係星期一至四,成人$298 一位,食足150分鐘!😍

餐廳有個L型魚缸,好多生猛海鮮。

宮廷小食(每天5款,可追加)
1松露蝦多士
2涼拌雲耳
3麻辣鴨血
4椒鹽三文魚頭腩
5黃金雞翼

🐟三文魚刺身
雖然不可追加,但有6大片,新鮮肥美,都好夠喉😆

🐥招牌雞煲(可追加)

🐟海鮮拚盤(每天6款,非任食)
1海蝦
2廣島生蠔
3龍躉件
4海蜆
5日本元貝
6翡翠螺

🌟樣樣海鮮真係好新鮮,最愛龍躉件,厚切鮮味彈牙!👍🏻

火鍋配料試左好幾款:
6年糕福袋
7日本蟹柳
8蔬菜拚盤
9響鈴

🌟餐廳食物選擇太多,其實每樣食物都試一次,都已經輕鬆回本。由頭食至落尾,150分鐘食得好輕鬆😎
2024-09-20
  • 極上肥牛
  • 環球海鮮船
  • 雞煲
  • 餐前小食
位於將軍澳唐俊街嘅❣︎初心❣︎雞煲火鍋任食放題,平日星期一至四只需$298咋,仲要任飲醇滑嘉仕伯啤酒😍,冇酒精飲品都係任飲架,性價比真係好高👍🏻呢到環境舒服,座位寬敞,地方又乾淨,超推薦呀🩷❣︎頭盤會有5款小食❣︎(可追加)啲小食好高質,絕對冇hea你,麻辣鴨血麻辣味濃郁,鴨血口感扎實👍🏻椒鹽三文魚頭腩,入口仲暖架😋炸得好香口惹味。❣︎三文魚刺身❣︎(一客)一大盤冰底上,有埋插花裝飾,夠晒誠意😍❣︎招牌雞煲❣︎(可追加)可以揀辣道,啲雞整得好嫩滑😋,仲有豬皮同支竹做配料👍🏻索晒啲醬汁,非常惹味,超正👍🏻❣︎火鍋湯底❣︎有成十款選擇,我地揀左澳門豬骨鍋,用一個宮廷設計嘅鍋上😍霸氣十足,入面有兩大舊豬骨,粟米同胡椒,底湯超足料,用佢來打邊爐已經好夠味,唔需要沾醬料都得。❣︎環球海鮮拼盤❣︎內有海蝦,大鮑魚,廣島生蠔,龍躉件,翡翠螺,海蜆,全部都好新鮮😋食到呢到已經覺得超值回票價。❣︎火鍋配料❣︎佢會比一堆火鍋配料你先,安格斯牛小排同黑豚肉都唔錯,入口軟嫩有肉香,有成五十幾款火鍋配料比你無限追加😋👍🏻啲配料都好有水準架,仲有我至愛嘅雞子添👍🏻食飽之後每人仲會有糯米糍甜品享用。

❣︎頭盤會有5款小食❣︎(可追加)

❣︎三文魚刺身❣︎(一客)
一大盤冰底上,有埋插花裝飾,夠晒誠意😍

❣︎招牌雞煲❣︎(可追加)

❣︎火鍋湯底❣︎

❣︎環球海鮮拼盤❣︎

❣︎火鍋配料❣︎
2024-09-03
$330 (Dinner)
2024-11-10 148 views
入秋啦🍂又係時候打邊爐。之前經過都有留意到呢一間舖, 原來佢哋除咗做點心小菜,仲有個超抵食嘅雞煲火鍋放題。平日星期一至四只須$298 /位,價錢包左宮廷小食,三文魚刺身,雞煲,海鮮拼盤,火鍋,多款飲品種類任飲,加士伯醇滑啤酒都係任飲傢。仲要食足150分鐘。入到嚟第一嘅感覺係每位店員都好客之道,好熱心詳盡講解店舖有啲乜嘢食,每款項目包啲咩,難得一見。(1)宮廷小食 (可追加)松露蝦多士麻辣鴨血涼拌雲耳椒鹽三文魚頭腩鹽香炸雞翼(2)三文魚刺身雖然唔可以追加,但每一塊都是厚切肥美。(3)雞煲 (可追加)雞件滑溜,比出邊雞煲不會太死咸濃味(4)火鍋湯底都有10款選擇,酸菜魚或椰子文昌雞鍋需要額外加錢,最後我哋就揀咗個養生蓮花鍋,貪佢清清地咁先食得出配料嘅新鮮。另外就係要睇住嗰朵蓮花放落去嘅儀式感🤭(5)環球海鮮拼盤每天會有六款(非追加)當日拼盤有海蝦,廣島蠔,翡翠螺,龍躉件,蟶子皇,花甲。 全部都好新鮮鮮甜。好比一些大集團。配料我會推介以下幾款👍👍手打牛丸:彈牙重牛味極上肥牛:看起來很瘦,但一點都唔嚡口,重牛香味。鮮鵝腸: 一上菜就見到肥膏滿滿非常新鮮,絕不是雪藏品質。鮮雞子:粉紅嫩滑。日本蟹
入秋啦🍂又係時候打邊爐。之前經過都有留意到呢一間舖, 原來佢哋除咗做點心小菜,仲有個超抵食嘅雞煲火鍋放題。平日星期一至四只須$298 /位,價錢包左宮廷小食,三文魚刺身雞煲,海鮮拼盤,火鍋,多款飲品種類任飲,加士伯醇滑啤酒都係任飲傢。仲要食足150分鐘。

(1)宮廷小食 (可追加)
麻辣鴨血
涼拌雲耳
椒鹽三文魚頭腩
鹽香炸雞

(2)三文魚刺身
雖然唔可以追加,但每一塊都是厚切肥美。

(3)雞煲 (可追加)
雞件滑溜,比出邊雞煲不會太死咸濃味

(4)火鍋

(5)環球海鮮拼盤
每天會有六款(非追加)

配料我會推介以下幾款👍👍
手打牛丸:彈牙重牛味
極上肥牛:看起來很瘦,但一點都唔嚡口,重牛香味。
鮮鵝腸: 一上菜就見到肥膏滿滿非常新鮮,絕不是雪藏品質。
鮮雞子:粉紅嫩滑。
日本蟹柳:超大條,口感滿滿。
水餃:大大粒,滿滿的餡料。

飽滿的一餐,店員再送上兩粒雪糕糯米糍,作為完美的句號😍

2024-11-06
$300 (Dinner)
雞煲+火鍋放題真係無敵配搭黎架,位於將軍澳The Parkside 既初心,我哋入座時,餐廳已經坐滿人,門口仲有幾組客人因為全滿而無法入座,足見佢哋受歡迎程度。坐喺門口附近,感受到店內嘅熱鬧氣氛。服務員態度非常友好,落單之後,食物上得特別快,幾分鐘就已經有食物上檯。首先嚟咗個雞煲,雞肉嫩滑得嚟,湯汁濃郁但唔咸,真係好好味!同時,店員仲送咗好多款小食,包括香脆嘅蝦多士、鮮美嘅三文魚刺身,仲有第一次既紅酒浸過嘅繑頭,呢個好食,好特別。左湯底之後,火鍋會跟一份海鮮併盤。拼盤入面有鮑魚、大蜆、新鮮蝦、蠔、魚片等等,見到已經急不及待起筷子了。其他配料如手打牛丸、手工水餃、魚皮同新鮮蔬菜都一應俱全,所有食材都好新鮮,尤其是海鮮,口感無得彈!初心火鍋店唔單止有美味嘅菜品,仲有貼心嘅服務,下次要再約多幾個朋友黎初心打邊爐!
雞煲火鍋放題真係無敵配搭黎架,位於將軍澳The Parkside 既初心,我哋入座時,餐廳已經坐滿人,門口仲有幾組客人因為全滿而無法入座,足見佢哋受歡迎程度。坐喺門口附近,感受到店內嘅熱鬧氣氛。服務員態度非常友好,落單之後,食物上得特別快,幾分鐘就已經有食物上檯。

2024-10-26
$300 (Dinner)
  • 火鍋配料
  • 招牌雞煲
要先吃飽才有力量去減肥!這餐真的吃得很飽、充滿力量😃店員很友善,而且講解很清楚:放題套餐($328,星期一至四只需$298,要加一)有五款小食、三文魚刺身(先上),然後便是雞煲,接着便是海鮮火鍋。除了刺身和海鮮外,其他食物都可無限追加!實在太豐富了,而且每款食物也很美味!- 雞煲以多種不同配料烹調,雞件十分香濃入味。當中還有豬皮和支竹,也很入味。- 刺身和海鮮十分鮮甜,而且海鮮種類很多(龍𧄌件、鮑魚、螺、蠔、蜆、海蝦、吊桶)- 火鍋湯底選了藥膳醉雞,雞件十分嫩滑。-火鍋食品中,巨大的蟹柳叫我驚訝;手打牛丸十分彈牙;蔬菜很鮮甜。
要先吃飽才有力量去減肥!這餐真的吃得很飽、充滿力量😃

店員很友善,而且講解很清楚:

實在太豐富了,而且每款食物也很美味!
- 火鍋湯底選了藥膳醉雞,雞件十分嫩滑。
2024-10-23 128 views
今日去開將軍澳踩單車 做完運動勁攰,見到呢間餐廳有雞煲火鍋放題 真係忍唔住要試一試一坐埋位店員已經好熱心咁樣同我哋講解我哋嘅套餐包啲乜嘢 亦都特別提我哋嘢飲可以任飲包埋啤酒 仲會好細心咁問我哋邊位會飲啤酒 咁佢之後就可以親自拎啲啤酒俾我哋 店員俾我哋嘅感覺非常之細心 亦都好熱情係非常難得一見首先一開始有小食送 今日我哋有松露蝦多士 涼拌雲耳 麻辣鴨血 漬牛膀 椒鹽三文魚頭腩蝦多士超鬆脆松露味好出 鴨血亦都好夠辣 鹽三文魚頭腩好惹味超級開胃 雲耳同埋鴨血亦都好適合做開胃菜開胃菜完之後店員好迅速咁樣上咗三文魚刺身俾我哋 三文魚刺身非常之新鮮擺盤亦都非常之精美雞煲嘅雞非常之嫩滑店員呢亦都好熱心咁樣幫我哋去攪拌個雞煲令到我哋個雞煲唔好黐底呢個非常之值得一讚食完雞煲店員都好主動咁樣為我哋送上海鮮拼盤 海鮮拼盤嘅食材非常之新鮮 亦都有好少見嘅蠔同埋蟶子 去到打邊爐嘅時侯 見到碟牛 簡直係靚到驚為天人估唔到呢一個價錢可以食到呢一個咁好質素嘅牛 簡直係令到我非常驚訝 其他附送嘅菜式亦都非常之出色魚皮好鬆脆 餃子好新鮮 牛丸亦都好有牛肉味最後食到好飽嘅時候啲嘢都係我哋送上雪米糍為我哋呢一個美食之旅劃上完

最後食到好飽嘅時候啲嘢都係我哋送上雪米糍為我哋呢一個美食之旅劃上完美嘅句號
總括而言 非常推薦十分抵食
初心 (將軍澳)將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:雞煲火鍋任食套餐 $328宮廷小食5款:松露蝦多士香氣四溢、椒鹽三文魚頭腩金黃酥脆、麻辣鴨血辛辣鮮香、涼伴雲耳清爽可口、漬牛膀味道濃郁,樣樣好味!😄😄😄招牌雞煲:雞肉鮮嫩大大煲,湯汁濃郁,味道鮮美,加上芫茜、豬皮及支竹等配料,非常惹味!👍👍👍環球海鮮拼盤6款:生猛海蝦夠新鮮、廣島生蠔口感滑嫩、龍躉件肉質細膩、翡翠螺肉質鮮嫩、吊桶肉質脆嫩、海蜆肉質鮮美,款款精彩!😍😍😍火鍋任食:今次選了蕃茄美人鍋,味道鮮甜酸爽,老少咸宜!配料方面選了極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、水餃皇、脆炸魚皮、炸響鈴、生魚片、芝士腸、生雞蛋、稻庭烏冬等,還有醇滑嘉士伯任飲,甜品雪米糍,滿足極了!😋😋😋唔食火鍋的話,客人亦可選用長腳蟹等生猛海鮮,選擇眾多!❤️❤️❤️
初心 (將軍澳)
將軍澳唐俊街18號The Parkside地下G09號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

食物推介:雞煲火鍋任食套餐 $328

已經第三次幫襯初心雞煲任食火鍋,原來這裏還有好多新鮮海鮮供應,見到巨型的阿拉斯加巨蟹,真係流曬口水,哈...!我最鍾意就係套餐裏面的環球海鮮拼盤,海鮮新鮮充滿海水味,鮑魚、生蠔、翡翠螺、海蝦、龍躉肉大大件,淨係食呢個海鮮拼盤已經值回票價!一坐低,職員便立即奉上三文魚刺身、五款小食和雞煲,雞煲有辣有唔辣,今次,我們點了走辣,雖然是走辣,但是仍然很惹味,食到我舐舐脷!食完雞煲之後,職員換上火鍋煲,我們選擇了非常鮮甜的蕃茄美人湯底,我們吃了很多食物,其中包括:肥牛、黑豚肉、手打牛丸、水餃皇、水炸魚皮、炸響鈴、日本蟹柳、生魚片、雜菜和稻庭烏冬。這次吃的肥牛,比以往的質素更加高,正!另外我每次也會點手打牛丸,這個我非常之推介,又有鮮牛肉味,又有彈牙感覺!水餃皇也不錯!到達初心的交通也非常方便,地鐵將軍澳站C出口,步行五分鐘便到。

我最鍾意就係套餐裏面的環球海鮮拼盤,海鮮新鮮充滿海水味,鮑魚、生蠔、翡翠螺、海蝦、龍躉肉大大件,淨係食呢個海鮮拼盤已經值回票價!一坐低,職員便立即奉上三文魚刺身、五款小食和雞煲雞煲有辣有唔辣,今次,我們點了走辣,雖然是走辣,但是仍然很惹味,食到我舐舐脷!

2024-10-16 106 views
老公最愛打邊爐,趁放假前夕大家放鬆心情食餐好的。餐廳裝潢優雅,乾淨企理,感覺舒適。地方挺闊落,大部分都係四人枱和舒服的卡座,亦有大圓枱,大夥兒打邊爐最開心,當然我地兩個人也打得開心。除咗雞煲火鍋任食套餐外,亦有小菜、晚巿套餐等選擇。我地一心打邊爐,揀了雞煲火鍋任食套餐 ($318/假期前夕),有六道菜,包括宮廷小食、三文魚刺身、招牌雞煲、火鍋配海鮮拼盤和任食配料、飲品和甜品。先到飲品區,有多款汽水、茶、台灣飲品、韓國飲品等任君選擇,還有任飲醇滑嘉士伯啤酒。拎咗冷泡茶和啤酒,可消滯解渴。先上五款宮廷小食(可追加),有香脆鮮美的松露蝦多士、香辣爽滑的麻辣鴨血、酸香開胃的紅酒喬頭漬、爽口入味的漬牛蒡、香脆可口的椒鹽三文魚頭腩。各具特色,一樣咁好味吸引。招牌雞煲 出場,要了小辣。除咗有雞件外,仲配咗紫洋蔥、支竹、豬皮、紅青椒等,好豐富。每件雞都啖啖肉,弄得入味,味道鹹香帶辣,好惹味!仲有索晒汁的配料,都好好味。因為今期少食生冷嘢,故不要三文魚剌身,但見隔離枱一盤盤的刺身相當新鮮厚切肥美,好正咁!輪到火鍋,嘩! 宮廷式的鍋子,很優雅! 在多款火鍋湯底中揀了蟲草花南瓜鍋,內有大量爽口的蟲草花、甜美
老公最愛打邊爐,趁放假前夕大家放鬆心情食餐好的。
除咗雞煲火鍋任食套餐外,亦有小菜、晚巿套餐等選擇。我地一心打邊爐,揀了雞煲火鍋任食套餐 ($318/假期前夕),有六道菜,包括宮廷小食、三文魚刺身、招牌雞煲火鍋配海鮮拼盤和任食配料、飲品和甜品
冷泡茶和啤酒
宮廷小食
椒鹽三文魚頭腩
蟲草花南瓜鍋
輪到火鍋,嘩! 宮廷式的鍋子,很優雅! 在多款火鍋湯底中揀了蟲草花南瓜鍋,內有大量爽口的蟲草花、甜美的南瓜和粟米,用料十足,整個湯都很甜美。連加湯的壺子也是宮廷式,真是很美!
環球海鮮拼盤
環球海鮮拼盤 擺得很有心思! 是日六款有肥美的廣島生蠔;爽嫩的大鮑魚;嫩滑的龍躉件;爽彈的生猛海蝦和翡翠螺;鮮甜的海蜆,非常豐富。各款都非常非常新鮮,令我們讚不絕口!
火鍋配料
火鍋配料
極上肥牛
手打牛丸
日本蟹柳
再揀咗幾款火鍋配料,有極上肥牛、黑豚肉、手打牛丸、蟹籽丸、芝心丸、日本蟹柳、野花盛開、淮山片和生魚片。極上肥牛和手打牛丸色澤紅潤,前者極之腍嫩,後者彈牙多汁,兩者牛味都香濃,優質! 日本蟹柳超大條,好嫩口;淮山片很爽口新鮮;野花盛開即係蔬菜籃,有營健康。分別有清爽竹日戈唐生菜、娃娃菜和菜心、甜美的粟米、爽口的鮮冬菇,全部都好新鮮,喜歡!
雪糕糯米糍
甜品 就係每人一粒雪糕糯米糍,冰涼甜美,一解熱辣辣。
2024-10-10
$350 (Dinner)
宮廷小食
極上肥牛
手打牛丸
日本蟹柳
雪糕糯米糍
🐓 喺將軍澳嘅一間雞煲餐廳 🪭 開業四年😋 多種吃法 🔮 一次過滿足晒你幾種口味!【 雞煲 】叫左BB辣,材料豐盛,有洋蔥﹑蒜頭﹑豬皮﹑辣椒﹑枝竹,非常惹味!【 火鍋 】蕃茄美人湯底,有大量蕃茄﹑莞茜。火鍋配料豐富,有海鮮拼盤﹑新鮮肥牛﹑黑豚肉等等,仲有手打牛丸㖭!【 前菜 】三文魚刺身赤身部位,為食雞煲同打邊爐前作好準備麻辣鴨血味道偏淡,不算太辣,非常開胃漬牛膀用自家製醬油醃製,非常爽口涼拌雲耳用蒜頭去調味,口感清新椒鹽海蝦連殼都食得,適合懶人松露蝦多士前菜之中最好食!黑松露味出眾,多士脆口,非常好食完!
🐓 喺將軍澳嘅一間雞煲餐廳 🪭 開業四年
😋 多種吃法 🔮 一次過滿足晒你幾種口味!

雞煲

火鍋
蕃茄美人湯底,有大量蕃茄﹑莞茜。

【 前菜 】
三文魚刺身
赤身部位,為食雞煲同打邊爐前作好準備

麻辣鴨血
味道偏淡,不算太辣,非常開胃

漬牛膀
用自家製醬油醃製,非常爽口

涼拌雲耳
用蒜頭去調味,口感清新

椒鹽海蝦
連殼都食得,適合懶人

松露蝦多士
前菜之中最好食!黑松露味出眾,多士脆口,非常好食

完!
2024-09-12 173 views
早前和朋友聚會,因為另一間餐廳已經滿座,所以在將軍澳找到這間雞煲自助餐。對於雞煲有要求的我來說,這裡的雞煲配料相對較多,而且可以翻桌。我們一行八個人,一邊享用火鍋一邊吃雞煲,真是非常美味。此外,火鍋的配料有海鮮和前菜,吃得非常飽。雖然價格稍微貴了一點,但火鍋的湯底和配料都很豐富,這麼多配料也算是物有所值。正價食, 意外很貴!!!
2024-09-01
2K
2024-09-10 185 views
之前同朋友食過,今日再同朋友食一,質素依舊高水準👍🏻一個價錢食均 🤗 刺身﹑雞煲﹑海鮮﹑打邊爐 🐟🍲 湯底都有成十款揀,大量汽水﹑🍻 嘉士伯任飲,仲有甜品🍮🥰 員工非常主動友善,食足150分鐘極滿足 👅⋄====—====—====—====—⋄✦ 宮廷小食 (可追加) ✦一坐底就有得食 🤩 🔹 松露蝦多士🔹 涼伴雲耳🔹 麻辣鴨血🔹 漬牛膀🔹 椒鹽軟殼蝦✦ 三文魚刺身 (非任食) ✦🥳 食完小食仲有刺身 🐟 都唔孤寒有6片 🙌 比你開胃準備好食雞煲✦ 湯底:蕃茄美人鍋 ✦🍅 足料 好多蕃茄﹑芫茜﹑紅棗🌿✦ 🦐 環球海鮮拼盤 (非任食) 🐚 ✦🔹 生猛海蝦🔹 廣島生蠔🔹 翡翠螺🔹 大鮑魚🔹 龍躉片🔹 海蜆✦ 🐂 火鍋配料 (可追加) 🐖✦🔹 極上肥牛🔹 黑豚肉🔹 手打牛丸🔹 炸響鈴🔹 水餃皇🔹 鮮鵝腸🔹 爽滑豬皮等等…✦ 飲品 (可追加) ✦🥤汽水﹑🧃茶類﹑🍺嘉士伯任飲⋄📌店名:初心📍地址:將軍澳唐俊街18號The Parkside Mall地下G09號舖
之前同朋友食過,今日再同朋友食一,質素依舊高水準👍🏻

一個價錢食均 🤗 刺身雞煲﹑海鮮﹑打邊爐 🐟
🍲 湯底都有成十款揀,大量汽水﹑🍻 嘉士伯任飲,仲有甜品🍮

🥰 員工非常主動友善,食足150分鐘極滿足 👅

• 尚盛刺身
  • 環球海鮮船
  • 雞煲
2024-09-08 261 views
高質火鍋放題雞煲🌸🌸🫶點了雞煲火鍋任食 $328價錢包了✅任食小食✅三文魚刺身✅招牌雞煲✅火鍋湯底✅環球海鮮拼盤✅飲食火鍋配料✅飲品任飲✅甜品雪米糍食物種類非常豐富!🌼任食小食分別是松露蝦多士、涼拌雲耳、麻辣鴨血、椒鹽三文魚頭腩和椒鹽雞翼。可以無限追加🥳🌼三文魚刺身,新鮮肥美🌼招牌雞煲,揀左唔辣,雞肉多汁鮮嫩,滑到十足。🌼湯底是蟲草花南瓜湯🌼環球海鮮拼盤也讓人印象深刻,包含了生猛海蝦、蜆肉、翡翠螺、大鮑魚和廣島生蠔。每一款海鮮都非常新鮮😍肥美鮮甜🥳🌼火鍋配料的選擇也非常多樣🌼最後,我們用雪米糍作為甜品,軟糯的口感為這頓豐盛的晚餐畫上了完美的句號。💕🌸
高質火鍋放題雞煲🌸🌸🫶

✅環球海鮮拼盤
✅飲食火鍋配料
✅飲品任飲
甜品雪米糍

食物種類非常豐富!

🌼任食小食

🌼三文魚刺身,新鮮肥美

🌼招牌雞煲,揀左唔辣,雞肉多汁鮮嫩,滑到十足。

🌼湯底是蟲草花南瓜湯

🌼火鍋配料的選擇也非常多樣

2024-09-01 437 views
見到食評幾好就嚟呢度任食雞煲打邊爐,首先黎左幾碟小食,碟炸魚淨係得骨🤷🏻‍♀️ 蝦多士好油。好耐無雞煲,好期待,但係嚟到個雞煲唔似平時嗰d咁有鑊氣,望落去似屋企就咁煮,食落去味道真係一般。食完雞煲就打邊爐,要咗個豬骨湯底,嚟咗一盤海鮮,蝦竟然咁可憐每人得一隻🙄。個豬骨湯底勁重味精!!一食條脷就已經麻痺左!!牛肉得一款,話就話係肥牛,但一d油脂都冇,引鞋又冇牛味,仲要好薄。。個手打牛丸好似茶樓牛肉球咁,發到好大粒。個龍躉柳,一咬落去成口魚鱗!!!個蜆食落去好潺。。。基本上冇一樣嘢好食,海鮮就得個少少,仲要冇得添食。。。三百幾蚊又唔係平,去大將任食好過,食到我懷疑人生🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
個手打牛丸好似茶樓牛肉球咁,發到好大粒。
個龍躉柳,一咬落去成口魚鱗!!!
個蜆食落去好潺。。。
基本上冇一樣嘢好食,海鮮就得個少少,仲要冇得添食。。。
  • 沒有野值得食
2024-09-01 227 views
將軍澳站呢邊搵食真係大把選擇,但要搵間有質素既啤酒,雞煲,火鍋,任飲任食,真心難。難又唔代表冇。今晚呢度任飲醇滑嘉士伯,再加雞煲火鍋任食,聽到都覺得正。任食最重要枱夠大,可以放到好多食物,呢度做到。先送上三文魚刺身,無諗過擺碟都咁靚仔,而且厚切,一嚟就有好嘢。再送上幾碟開胃小食,每日5款。見到松露蝦多士又有椒鹽三文魚頭腩,仲有涼伴雲耳,麻辣鴨血同炸雞,真係有誠意。招牌雞煲香噴噴,辣道自由選擇,雞肉都幾嫩,蒜,枝竹,豬皮好豐富,整體香濃惹味,不過留肚是必須的,好戲在後頭。火鍋有多款湯底揀,最特別一定係養生蓮花鍋。大大個蓮花放落湯底,好有睇頭。本身湯底帶點胡椒香,加埋蓮花,清清地又不失香味。環球海鮮拼盤雖然得一次,但提供既海鮮都好高質,今晚就有生猛海蝦大鮑魚,龍躉件,翡翠螺,吊桶,海蜆同生猛海蝦。真係估唔到入嚟任食海鮮都咁新鮮。火鍋配料都好豐富,極尚肥牛、黑豚肉、手打牛丸、炸響鈴、蟹籽丸、龍蝦丸、黃金魚腐、炸魚片頭、年糕福袋,總之乜都有。加埋有飲品任飲,埋單仲送你雪米糍,無可能唔係飽住走。
將軍澳站呢邊搵食真係大把選擇,但要搵間有質素既啤酒,雞煲火鍋,任飲任食,真心難。

難又唔代表冇。

今晚呢度任飲醇滑嘉士伯,再加雞煲火鍋任食,聽到都覺得正。

任食最重要枱夠大,可以放到好多食物,呢度做到。

2024-08-27
Type of Meal