終於抽到時間長途跋涉黎到中環試咖啡, 因為男友鍾情於咖啡, 所以試到黎中環。地點比較難搵, 因為係上半層樓梯有一個小既門口入去。星期六既兩點幾竟然得三個人係裡面, 因為見老板娘比較忙, 都唔太好意思叫佢落order。因為只有老板娘一個人做, 所以佢都有點透不過氣, 因為我未食lunch既關係, 我問佢, 請問有無all day breakfast食呢,佢答我如果我地想食其實平日至會有, 平日唔會多人, 可以慢慢整到。當我好失望既時候, 老板娘竟然主動話: 今日唔多人, 好喇, 我整俾你地喇精心造出黎既兩份all day breakfast, 好靚我地最後都叫左兩杯唔同既咖啡, 一杯係latte, 一杯係mocka, 原來每個拉花都唔同, 似乎老板娘應該係睇人至拉出唔同既花,而我個杯, 一睇就知係靚女喇
地點比較難搵, 因為係上半層樓梯有一個小既門口入去。

精心造出黎既兩份all day breakfast, 好靚
而我個杯, 一睇就知係靚女喇

2012-09-29
$110 (Tea)