2022-11-18
先同大家解釋吓咩叫4好餐廳嘢好食,酒好飲,景好靚,卡好打!.咁多個好都知道跟住落嚟介紹嘅餐廳我哋都相當滿意啦!你今日要介紹嘅餐廳就係位於尖沙咀太子集團中心,近排Hit爆嘅 Kaboom 了💥.餐廳有分兩層,室内同戶外,今次我同朋友就喺室內晚餐,室內嘅餐廳風格幾似酒店餐廳,歐式度假風,既典雅又大方,座位亦都幾舒服😌.呢度俾個貼士大家,今次我同朋友就book咗星期一夜晚六點,嚟到嘅時候唔算好多人,但係走嘅時候就大排長龍啦。時間許可就早少少嚟,如果唔係就記得記得要預約喔📅.跟住落嚟帶大家睇吓啲嘢食點先💁🏻♀️.🦐KABOOM Special Prawns感覺有啲似避風塘炒蟹,但係隻蟹就變咗蝦嘅版本,蝦嘅周圍有好多好嘢味嘅炸蒜,蝦既本體好彈牙嘅,亦都大大隻,鍾意避風塘炒蟹嘅朋友值得一試。.🥗 A Very Berry Summery Salad有新意嘅沙律,沙律菜配上士多啤梨醬,加埋芝士粒同埋parma ham ,食落去幾好食。最主要係想落一個好靚嘅碟上邊令到成件事加晒分。.🍚Tom Yum Gong Risotto🌟超有特色既一道菜,喺食呢道菜之前完全想像唔到原來西式嘅意大利飯Mix 泰式風
跟住落嚟帶大家睇吓啲嘢食點先💁🏻♀️
🦐KABOOM Special Prawns
🥗 A Very Berry Summery Salad
🍚Tom Yum Gong Risotto🌟
超有特色既一道菜,喺食呢道菜之前完全想像唔到原來西式嘅意大利飯Mix 泰式風味嘅冬陰功係天作之合。
當冬陰功嘅酸辣鹹鮮襯落去口感極之”all'onda”嘅意大利飯。就好似牛郎遇上織女咁相襯🎎但係由今日開始我唔會再比佢哋分離😂得閒我都要喺屋企自己研究吓,因為真係好好食。
最後不得不提當中嘅帶子亦都真係非常好食,真係好想令人食多幾粒!🤤
🥩Chargrilled Beef Strips with Roasted Vegetables
算係整個晚餐比較普通嘅一個set,但係喺呢度所講嘅普通唔係話佢質素唔好,而係其他菜特色指數爆燈!我哋叫咗medium,出到嚟肉味幾夠,肉質豐滿所以其實都唔錯。
🛁 Damn Pissed Off
泡泡浴主題雞尾酒 ,熱情果泥、薑味菠蘿汁配vodka , 酸酸甜甜好飲打卡超一流!配埋個鴨仔decoration,成件事超有feel🧡
🥥Kaboom
whiskey,、雲呢拿煉乳、布蕾利口酒、大吉嶺奶茶,好香雲呢拿味加上微甜,相當適合ladies飲嘅cocktails 🍸
總結:
最後埋單$1100,享受左個4好晚餐,講真其實幾滿意,大家睇完心動嘅話就快啲去預約啦😚