2023-11-16
近日天氣轉涼,終於有啲步入冬天的感覺,呢個時候最適合食火鍋。家人帶我黎咗呢間我從未試過的火鍋店試食好嘢。冬瓜瑤柱湯$88食火鍋怕熱氣,叫呢個湯底最適合,冬瓜清熱。呢個湯底好清甜,瑤柱好多,味好出,即使個湯底好清,味道仍然鮮甜。手切安格斯肥牛(小)$368好靚嘅安格斯肥牛,色澤鮮紅新鮮,雪花都多,放落鍋內淥幾秒鐘,一啖放入口,口感軟腍,牛肉味香氣四溢。美國桶蠔$168桶蠔好大隻,好飽滿,入口Juicy ,爽滑鮮甜味美。四寶手打丸$182有蝦丸,墨魚丸,牛丸同埋豬肉丸,手打真係唔同啲,質地爽彈,入口有鮮味。最鍾意墨丸夠多墨魚味同埋蝦丸夠爽口。鮮蝦水餃$70真材實料嘅鮮蝦水餃,隻隻餡料豐富爆料,入面嘅鮮蝦夠新鮮爽口,蝦味濃。西洋菜帶子餃$70同鮮蝦水餃一樣皮薄餡靚,西洋菜較多,帶子大鮮甜,食多幾隻都唔會膩。魚蓉麵$48呢個麵啖啖都係魚,鮮甜冇罪惡感。西洋菜$40好嫩,完全冇渣。總括而言,呢間火鍋店嘅食物質素幾好,物有所值,餐廳環境乾淨衛生,唔會好嘈吵,幾適合家庭聚會。
冬瓜瑤柱湯$88
手切安格斯肥牛(小)$368
美國桶蠔$168
桶蠔好大隻,好飽滿,入口Juicy ,爽滑鮮甜味美。
四寶手打丸$182
鮮蝦水餃$70
西洋菜帶子餃$70
魚蓉麵$48
呢個麵啖啖都係魚,鮮甜冇罪惡感。
西洋菜$40
好嫩,完全冇渣。