2019-08-25 3671 views
今次用咗DiningCity嘅優惠食二人午餐。一入到嚟感覺舒服,扒房位置闊落,自然光線充足,再加上開揚海景真係一流。可惜今日天公不做美,海上面幾大霧,個景就差咁啲。入正題,鴨肝頭盤做得出色,煎鴨肝外脆內軟,有油香又唔會過份肥膩,配搭黑醋同無花果一齊食好滿足帶子肉質嫩滑,不過牛油汁就好似倒瀉咗咁,擺盤有待改進輪到主菜,鱈魚油份多,魚味重,魚皮再脆啲就仲作為扒房,呢份牛扒講真唔太掂。我哋叫咗medium rare但塊扒出到嚟接近七成熟,肉質偏硬又嚡口,色澤略嫌喑啞。好在grill marks幾靚,食落有啲牛味,炭香味突出,挽回唔少分數。同埋醬汁應該另上,唔好浸住牛扒最後甜品係香橙白朱古力mousse同芝士蛋糕,值得一讚係cheesecake質哋軟滑綿密,glaze嘅甜度啱啱好整體用餐體驗唔錯,但作為一間扒房,理應注重牛扒嘅質素。唔知今次係將貨就價,定係一時失手?

煎鴨肝

帶子肉質嫩滑,不過牛油汁就好似倒瀉咗咁,擺盤有待改進

帶子伴牛油汁

輪到主菜,鱈魚油份多,魚味重,魚皮再脆啲就仲

煎鱈魚

燒牛扒

香橙白朱古力慕思
芝士蛋糕

2019-08-24
$198 (Lunch)
Dining Offer
Credit Card Offers