2024-07-11
Espuma位於中環嘅M88,採取大型嘅落地玻璃,配上靚景色自然光,如果選取日落時分,隨着光線慢慢昏暗,更加有氣氛😳當日我哋每人叫咗一份晚餐,豐富又抵食😚首先前菜係芝士松露醬薄多士,芝士松露醬味道香濃,配上香脆嘅多士,味道非常夾😻巴馬風乾火腿季節沙律,巴馬火腿嘅鹹香味啱啱好,而且好大塊,好滿足,沙律菜及車厘茄新鮮,整體非常開胃🥰餐湯係南瓜湯,口感綿密,而且每啖都有南瓜嘅自然甜味香氣😋黑松露醬芝士薯條,薯條熱辣辣,仲有芝士粉喺表面,配黑松露醬,簡直一絕,食到停唔到😛焗比目魚伴炒迷你波椒配西柚檸檬牛油汁,比目魚外脆內嫩,肉質細緻,外皮烤焗得非常酥脆,加上西柚檸檬汁嘅香氣,更加增添到整體嘅層次口味😝香烤美國安格斯肉眼扒,叫咗五成熟,牛肉味道香濃,而且肉質軟腍,外層微微嘅炭燒味,仲有脂肪同肉汁嘅融合,令人回味無窮😳重口味朱古力窩夫,淨係見到個名都知一定係滿滿嘅朱古力😋甜而不膩,而且仲有好多曲奇,增添口感,作為甜品好滿足🥰
當日我哋每人叫咗一份晚餐,豐富又抵食😚 首先前菜係芝士松露醬薄多士,芝士松露醬味道香濃,配上香脆嘅多士,味道非常夾😻 巴馬風乾火腿季節沙律,巴馬火腿嘅鹹香味啱啱好,而且好大塊,好滿足,沙律菜及車厘茄新鮮,整體非常開胃🥰
餐湯係南瓜湯,口感綿密,而且每啖都有南瓜嘅自然甜味香氣😋 黑松露醬芝士薯條,薯條熱辣辣,仲有芝士粉喺表面,配黑松露醬,簡直一絕,食到停唔到😛 焗比目魚伴炒迷你波椒配西柚檸檬牛油汁,比目魚外脆內嫩,肉質細緻,外皮烤焗得非常酥脆,加上西柚檸檬汁嘅香氣,更加增添到整體嘅層次口味😝 香烤美國安格斯肉眼扒,叫咗五成熟,牛肉味道香濃,而且肉質軟腍,外層微微嘅炭燒味,仲有脂肪同肉汁嘅融合,令人回味無窮😳 重口味朱古力窩夫,淨係見到個名都知一定係滿滿嘅朱古力😋甜而不膩,而且仲有好多曲奇,增添口感,作為 甜品好滿足🥰