同朋友一直都好熱衷於周圍搵啲新式嘅茶記!作為澱粉控我哋今次就去咗位於長沙灣嘅雪山冰廳🧊🙆🏻‍♀️入到去就覺得環境好舒服好光猛,唔會好似其他傳統茶記咁樣食完碗麵就想嗱嗱臨走人⋯⋯😊🙏🏻雖然話係茶餐廳,但係Menu入面就有好多唔同國家嘅菜式!今次我哋總共嗌咗四樣嘢食!以港式越式為主逐樣講吓!🍡🥓🍜—————-——— ฅ՞• •՞ฅ —————————-🥢避風塘炸雞髀 張相顏色冇執過,一嚟到就係咁金黃🌼睇落去就已經好想大大力咬一啖了!雖然睇落去唔係好大隻,但係食完超級飽勁滿足😊因為佢肉質都叫做幾滑同埋好Juicy!上面嘅避風塘脆脆,令到成隻雞髀嘅口味更加有層次👌🏻係好邪惡㗎喇,不過我覺得抵quota 個🥢胡志明市綜合牛河每次見到有越南河粉都一定會嗌,超級足料!扎肉,生熟牛肉,牛丸各樣都有啲!我自己最鍾意就係食牛丸,佢入邊有啲肉汁爆出嚟的~而且個湯底亦都好清甜😊👌🏻食完唔會有口乾嘅感覺!好下一🥢牛湯浸時蔬每次食飯為咗減低嗰個邪惡嘅感覺都會嗌一碟菜食,每棵白菜仔都超級大大棵,仲有好多廿菇仔,食落唔會好dry!健康之選😘🤰🏻下一個🥢榛子醬西多士🧈🍞即叫即炸嘅榛子醬西多士!!係我哋成餐飯最期待嘅甜品,

—————-——— ฅ՞• •՞ฅ —————————-

🥢避風塘炸雞

🥢胡志明市綜合牛河
好下一

🥢牛湯浸時蔬
下一個

🥢榛子醬西多士
🧈🍞即叫即炸嘅榛子醬西多士!!係我哋成餐飯最期待嘅甜品,果然冇令我哋失望~~~入邊啲榛子醬勁厚一層 🙆🏻‍♀️掛住一啖一啖擺落口都唔記得影入邊係點!如果嫌太甜嘅話,大家可以唔使落糖漿都得,不過食西多就一定要落糖漿,所以我都落咗少少係咁意!

🥢米紙蝦卷
呢個蝦卷就中規中矩,因為我自己好鍾意食蝦同埋越南菜嘅酸蘿蔔,係一個好開胃小前菜😚!

Overall都幾滿意,我同朋友都各自每人俾8/10分啦!價錢勁公道🙆🏻‍♀️❤️下次有機會會想試吓佢個蛋包飯同埋酸菜魚,見到隔籬枱有嗌到酸菜魚睇落都好吸引呢!!🥹