2024-03-31
最近有朋友介紹我去咗一間叫lab eat restaurant &bar嘅餐廳,佢嘅食物真係好出色!餐廳位於TOP,環境舒適,裝修簡約時尚。首先,一嚟到佢哋就俾咗杯welcome drink🫶🏻。之後要介紹嘅就係佢哋嘅生蠔。新鮮嘅生蠔係餐廳嘅一大特色,鮮美嘅口感同鮮甜嘅味道真係令人回味無窮。另外我哋嗌咗tapas 套餐。佢哋嘅lapas Escargot亦都十分出色,蝸牛肉質鮮嫩,搭配上特製醬汁,令味道更加豐富。如果你鍾意蘑菇嘅話,一定要試試佢哋嘅Blaze Mushroom。呢款菇菇經過特別處理,保持住咗菇嘅鮮甜同彈牙口感,加上獨特嘅火焰燒烤風味,絕對係一道令人驚艷嘅菜式。另外,餐廳嘅Spanish Octopus同Carb Meat & Salmon Roe都係令人垂涎欲滴,鮮嫩嘅章魚配上豐富嘅蟹肉同魚子醬,絕對係一款極具創意嘅菜式。如果你鍾意義大利粉,咁餐廳嘅Dyon pasta係一個絕對不能錯過嘅選擇。佢哋嘅義大利粉麵條彈牙有嚼勁,配上濃郁嘅醬汁,絕對係一道令人回味的菜式。Roasted Yellow Chicken係一道以烤雞為主的菜式,鮮嫩多汁,配上香氣四溢嘅烤香草,絕對能
Roasted Yellow Chicken係一道以烤雞為主的菜式,鮮嫩多汁,配上香氣四溢嘅烤香草,絕對能夠滿足你對美食嘅所有期望。至於Apple tree,佢係一個絕佳嘅選擇,以蘋果為主,搭配上各種口感豐富嘅配料,絕對能夠帶給你一個驚喜嘅味覺體驗。
最後,餐廳嘅Fruit punch同Apple Pie & Cookie Gelato都係結束一頓美餐嘅絕佳選擇。Fruit punch以新鮮水果為主,清新爽口,非常適合作為一道解膩嘅飲品。而Apple Pie & Cookie Gelato則結合咗蘋果派同餅乾雪糕,酸甜嘅蘋果味同濃郁嘅雪糕口感絕對能夠滿足你對甜品嘅渴望。
總括而言,lab eat restaurant & bar係一間提供精緻美食嘅餐廳,無論你係鍾意海鮮、肉類,都能夠在餐廳度找到適合嘅選擇。