2025-02-24 120 views
最近愛上咗呢間AMONA蛋糕,就算自己一個人食晒半個,都唔會覺得好膩! 柔軟嘅蛋糕,夾住嫩滑嘅cream🤤呢款蛋糕啫喱表層就好似鏡面咁,光澤感十足,仲有新鮮荔枝果肉切片同薄荷叶點綴,賣相超靚。一入口,啫喱爽滑Q彈,清涼又爽口。咬到荔枝果肉,滿口清甜多汁,果香四溢。重點講下玄米茶忌廉,忌廉本身就細膩柔滑,入口即化,而玄米茶香氣唔算濃郁嗰種,但勝在夠清新,有淡淡嘅焦香同米香,食落唔會膩,同啫喱、荔枝嘅清新感搭配得好襯。仲有軟糯Q彈嘅麻糬,增加咗唔少嚼勁同趣味性。總嘅嚟講,呢個蛋糕味道好平衡,無邊個味道特別搶戲,每一口都有層次又好清新,真係值得試試!

TakeAway