2024-07-25
朋友想食靚韓燒~~搵左呢間係airside既高級韓燒冬柏。入面座位闊落,多數都係卡位,隔離落地大玻璃,可以慢慢同朋友傾計~~一坐低已經上韓式前菜,好豐富!名物雪花五花肉五花肉真係見到肥瘦分明,店員叔叔亦都好主動問需唔需要幫手燒。五花肉要另外落一塊陶板燒。叔叔好有心機,雖然好忙,但隔一陣就返嚟睇下燒成點,要燒到到perfect為止 !有佢咁專業燒,所以真係好好食!外面燒到有少少焦脆,入面呢就好嫩滑!醬燒豬腸平時好少見所以就試下。佢係用豬腸洗乾淨之後入面放咗一節大蔥,本身豬腸有醬油醃過,所以已經有味,燒完之後外面好脆,入面就有大蔥嘅爽脆。月見牛肩肉睇塊牛扒都見到啲肉紋脂肪分佈係幾咁靚。只需要輕輕兩邊燒一燒就已經好好食,跟一隻生雞蛋,點來食牛香味加蛋香味一齊,真係好夾!厚切牛舌牛舌本身佢都戒咗花紋,所以都容易燒嘅。不過要小心唔好overcooked,本身都夠牛味,咬落去有嗰個係厚切牛舌獨有爽口嘅感覺。韓式炒粉絲粉絲煙韌,亦落足料去炒,味道亦都調教得剛好。焦糖布甸出乎意料地好食。好滑又有蛋香味,成個布甸都好實在,唔會食咗一陣風!梅子青檸梳打&柑橘梳打食韓燒點可以唔飲杯呢?叫左兩杯梳打都係清新嘅
一坐低已經上韓式前菜,好豐富!
名物雪花五花肉
醬燒豬腸
月見牛肩肉
厚切牛舌
韓式炒粉絲
粉絲煙韌,亦落足料去炒,味道亦都調教得剛好。
焦糖布甸
梅子青檸梳打&柑橘梳打
食韓燒點可以唔飲杯呢?叫左兩杯梳打都係清新嘅選擇,配韓燒剛剛好。
呢餐好享受~~環境好,食物好,店員們服務都好好!