2019-06-09
深水埗多平民餐廳就眾所周知的,但多數只搵到中式平價餐廳,而M.Y. majesty 呢間就滿足到想食意粉薯條而又要求平價兼大碟既糧尾+大食人士!黎到門店,有隻可愛的貓咪做門神,不過就視乎唔太中意人地摸佢,所以只限可遠觀而不可褻玩。7點左右黎到已經有十幾個人等緊,不過有得拎飛,拎完飛再坐低等了半小時才有位,呢種又熱又濕天氣既係室外等都有啲難受。入到去,要自己去櫃檯落order,比埋錢,然後自餐具紙巾水等等都是自助式,餐廳不會收加一所以我都好支持呢種自助服務。首先出場係卡邦尼意粉,盛惠三十九大元,非常抵食!而且味道同一般的意式餐廳相若,份量卻比人多出一至兩倍。之後到肉醬腸長通粉,份量依然驚人,而且肉醬同腸都好多,唔洗驚只係得長通粉,非常足料。另外叫了一個小食-魚手指,呢款小食有點失望,顏色望落去似係油炸重用太多次,不太新鮮,而味道食落亦無咩魚肉味,只有澱粉同油炸味。飲料方面,呢款蜜桃荔枝梳打都幾推薦,夏日炎炎好解暑
飲料方面,呢款蜜桃荔枝梳打都幾推薦,夏日炎炎好解暑