2024-09-23 1741 views
早幾日約咗朋友一齊衝出九龍區😂我呢個九龍人十年都唔出一次港島🤣今次發現一間好有特色又有氣氛嘅西式餐廳🍴員工服務又好,又細心,不過最加分係啲嘢食都好精緻又特別😍餐廳位於中環蘇豪區斜坡上,日頭去真係可以打卡,不過當日要返工,只可以夜晚出嚟食飯,但係同喺九龍區有唔同感覺🤣當晚晚飯時間客人滿滿,都有唔少外藉人仕,我同朋友都點左兩杯cocktail飲,氣氛感覺幾好,睇嚟我都要多啲出城😂5道菜套餐前菜小食包三款指定前菜小食,分別係三文魚刺身,炭烤玉米荀同日式微辛甜酸炸雞,份量係二人份三文魚刺身配辣椒柚子士佐津汁、芒果莎莎同蘿蔔,食落酸酸甜甜,帶有少少微辣,好開胃😋炭烤玉米荀利用辣蛋黃醬、山葵飯素同巴馬臣芝士製成,口感特別又爽脆,有種炭烤特有香味,加埋芝士都幾夾日式微辛甜酸炸雞炸雞有四大嚿,份量十足😋呢個調味都唔錯 有種岩岩好,唔會太濃味嘅感覺,炸雞乾身脆口,肉又唔會柴烤三文魚醃西京味噌、裙帶菜超級推薦烤三文魚呢道菜😍 魚肉烤到剛剛好,帶有少少焦香,魚肉非常嫩滑,而且調味驚喜十足,西京汁加裙帶菜好夾,令人愈食愈上癮😳炭烤牛裡肌肉、燒春洋蔥🧅好鍾意炭烤,好有特色風味☺️牛𥚃肌肉切件上,揀左5成熟,口感比

5道菜套餐

前菜小食

日式微辛甜酸炸雞

烤三文魚醃西京味噌、裙帶菜

炭烤牛裡肌肉、燒春洋蔥🧅
好鍾意炭烤,好有特色風味☺️牛𥚃肌肉切件上,揀左5成熟,口感比較紮實,肉味濃 ,配埋佢地嘅醬汁,岩岩好可以解膩😍

椰子蛋糕、芒果雪葩
呢個甜品好surprise😳因為個椰子蛋糕入口令人有種糯米飯嘅口感,但更豐富;加埋香甜嘅芒果雪葩,入口清涼又甜😋為我地當晚劃上一個滿足嘅句號,下次要再黎食✌️

📍Uma Nota (中環)
中環蘇豪卑利街38號地下C號舖

#fusion菜 #日巴fusion菜 #foodie #Central #中環美食 #人氣推介 #環境一流 #聚會必去 #儀式感 #yummy #relax #nice #girlstalk #相機食先
2024-09-17
Type of Meal