2023-02-05
等放學未夠鐘,就先到附近的幸福商場食啲野,近近地就揀喺正門口位嘅賓墟餐廳先,聽朋友講話呢間餐廳有左好多年,佢阿女由細食到大,哈哈😁下午茶時段黎到,都幾多食客,雖然未至於等位,但張張枱都有人坐,揀左張靠窗邊嘅枱坐,都幾濶落。睇睇餐牌,有午餐有下午茶,就叫一人一份餐先。🍅🧀芝士焗茄汁豬扒飯芝士焗起上黎好香口,飯有炒底,豬扒大大塊,唯獨覺得個茄汁酸左少少,但整體黎講都好食吖。🥪足料公司三文治加🥗沙律個公司治同平時食開嘅料唔同,呢度帶少少和風🤭三文治中塗了呑拿魚,仲夾左厚甜蛋同蟹柳,仲有青瓜、蕃茄同午餐肉,即叫即烘幾正。另加左個份沙律,係港式嘅雜果沙律,有蘋果、薯仔等,加埋酸酸甜甜嘅沙律醬,好味又開胃👍🥭芒果鳳仙特飲&🧊班蘭玉露特飲好想飲下甜野就轉左兩杯特飲,一橙一綠幾好睇,味道就甜甜的果漿味,小朋友至愛。價錢貼地的街坊茶記,一試無妨😊
🍅🧀芝士焗茄汁豬扒飯
🥪足料公司三文治加🥗沙律
🥭芒果鳳仙特飲&🧊班蘭玉露特飲
價錢貼地的街坊茶記,一試無妨😊