2024-10-16
八不·壽喜燒位於太子大南街 , 是一間主打壽喜燒的餐廳 , 店舖雖然細細間 , 但內部裝修精緻及整潔,且很有和式風格。餐廳都是用手機掃QR code點餐,食物的選擇很多,有午市定食,壽喜燒套餐,刺身,吉列/炸物,烏冬組合,赤面組合,飲品等。我地叫左個 - 人氣滿滿二人餐 $630套餐包括365日全穀飼黑安格斯小排150g澳洲M9+全血和牛100g日本雞蛋野菜盤吉列千層豬清酒/果酒300ml自選店員會先講解食用步驟枱面有一瓶壽喜燒醬汁及一瓶清湯客人可就自己口味自行調配✨365日全穀飼黑安格斯小排150g牛小排軟嫩多汁 , 油脂分布平均加埋Q彈既筋膜 , 令人一試難忘✨澳洲M9+全血和牛100gM9和牛肉質鮮嫩,而且含豐富油脂,牛味都較重,沒有肉筋,入口不會感受到雜味✨野菜盤野菜拼盤包括有娃娃菜、白菜仔、冬菇、金菇、紅蘿蔔、南瓜、滑豆腐、日本葛絲。蔬菜都新鮮,食落唔會有苦味,用壽喜燒湯煮都好入味 而且,京蔥同洋蔥煮咗勁耐之後勁淋勁入味✨吉列千層豬外表金黃香脆 , 內裡豚肉一層層 , 層次分明內裏非常軟熟 , 而且多汁 , 中間還有鹹鹹香香的芝士醬✨清酒/果酒300ml自選套餐包了一支酒,我
我地叫左個 - 人氣滿滿二人餐 $630
店員會先講解食用步驟
枱面有一瓶壽喜燒醬汁及一瓶清湯
客人可就自己口味自行調配
✨365日全穀飼黑安格斯小排150g
牛小排軟嫩多汁 , 油脂分布平均
加埋Q彈既筋膜 , 令人一試難忘
✨澳洲M9+全血和牛100g
✨野菜盤
而且,京蔥同洋蔥煮咗勁耐之後勁淋勁入味
✨吉列千層豬
外表金黃香脆 , 內裡豚肉一層層 , 層次分明
內裏非常軟熟 , 而且多汁 , 中間還有鹹鹹香香的芝士醬
✨清酒/果酒300ml自選
套餐包了一支酒,我地就揀咗柚子味既果酒,
唔會太烈之餘仲有果香味!好好飲