2023-01-03
申子居酒屋🏮姊妹店晏就☀️主打拉麵🍜 • 炸串🍢夜晚🌙主打日式火鍋🍲 • 炸串🍢重點❣️有日本勁𝐇𝐢𝐭❤️🔥既𝐑𝐮𝐧𝐧𝐲 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞甜品🧀🍰~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🍜 拉麵 🍜所有拉麵跟配北海道七星米飯🍚,食完拉麵🍜可以加湯食,另一種風味😜揀左𝟐款都係用海鮮🌊熬煮成既湯底,完全唔腥🫶🏻.▪鮟鱇魚肝拉麵 ($168) 用發源地茨城縣🇯🇵既鮟鱇魚 • 魚肝熬煮成既湯底🐟旁邊仲有舊綿綿滑滑既鮟鱇魚肝🧡可以食左一半先加落去,🥢咁就唔怕到中段淡左 • 唔夠味啦🫢表面配料有筍 • 海帶…拉麵係幼身個種🤏🏻.👆🏻雖然𝟐碗拉麵🍜粗幼唔同,但係同樣食落口感煙韌🤓👇🏻.▪廣島蠔沾麵配白Groove拉麵 ($148) 沾麵既蠔汁🦪用左多隻蠔熬煮成🔥入面仲見到有好多蠔肉碎粒,好濃厚😝拉麵面同飯面各有一隻脹卜卜既廣島蠔🦪蠔肉即使熟左,都唔會縮到好細隻👏🏻食落好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 • 鮮甜 • 有蠔汁 • 唔腥🤤𝐆𝐫𝐨𝐨𝐯𝐞拉麵粗身🤌🏻.🧀 Runny Cheese • Dessert 🧀入門口冇耐就有個甜品櫃,分晒類別咁𝐃𝐢𝐬𝐩𝐥𝐚𝐲晒唔同芝士蛋糕🤩聽講依個品牌嘅芝
晏就☀️主打拉麵🍜 • 炸串🍢
夜晚🌙主打日式火鍋🍲 • 炸串🍢
🍜 拉麵 🍜
揀左𝟐款都係用海鮮🌊熬煮成既湯底,完全唔腥🫶🏻
▪鮟鱇魚肝拉麵 ($168)
用發源地茨城縣🇯🇵既鮟鱇魚 • 魚肝熬煮成既湯底🐟
旁邊仲有舊綿綿滑滑既鮟鱇魚肝🧡
可以食左一半先加落去,🥢
咁就唔怕到中段淡左 • 唔夠味啦🫢
表面配料有筍 • 海帶…拉麵係幼身個種🤏🏻
👆🏻雖然𝟐碗拉麵🍜粗幼唔同,但係同樣食落口感煙韌🤓👇🏻
▪廣島蠔沾麵配白Groove拉麵 ($148)
沾麵既蠔汁🦪用左多隻蠔熬煮成🔥
入面仲見到有好多蠔肉碎粒,好濃厚😝
拉麵面同飯面各有一隻脹卜卜既廣島蠔🦪
蠔肉即使熟左,都唔會縮到好細隻👏🏻
食落好𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲 • 鮮甜 • 有蠔汁 • 唔腥🤤
𝐆𝐫𝐨𝐨𝐯𝐞拉麵粗身🤌🏻
🧀 Runny Cheese • Dessert 🧀
聽講依個品牌嘅芝士蛋糕🍰係日本超級流行❤️🔥
要排隊先食到,係到可以輕輕鬆鬆坐低品嚐🤗
▪ Earl grey 芝士磚 • I AM CHEESECAKE ($68)
雖然係日本品牌🇯🇵,但係用法國芝士🇫🇷食落芝士味會重𝐝 • 濃郁𝐝😋
而且用𝐌𝐚𝐬𝐜𝐚𝐫𝐩𝐨𝐧𝐞,口感會輕身𝐝 • 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡 𝐝😌
混入勁多伯爵茶葉,不過芝士鹹香味比較出🧀
餅底甜甜 • 脆脆既✨
▪開心果原粒栗子芝塔 ($68)
唔知你地有冇覺得,依款好有聖誕感覺呢?🎄
不過一問之下,原來係冇關係😅
切開🔪見分左多重部份,
中間仲隱藏住原粒栗子🌰
整體 • 忌廉食落幾滑身🧏🏻♀️
讚讚位💕店員哥哥知道我同朋友𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞,主動幫我地拎入去切開🔪,唔洗自己切到爛晒 • 碎晒🫣
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺所有食材由✈️日本直送🇯🇵
🔺店員哥哥會主動推介 • 詳細介紹𝐌𝐞𝐧𝐮上📖既野食🙇🏻♂️
🔺餐廳🍽樓底幾高,天花掛左好多日本風既遮⛱做佈置 • 裝飾