2024-03-18
三條仔收工諗唔到食咩,最後揀咗呢間。6點上到去得一台客,環境望落乾淨舒適,不過完全見唔到工作人員咁唯有自己搵位坐低。坐咗五分鐘先有職員過嚟問我哋幾多位,然後“指示”我哋移去餐廳角落就座(位置仲要喺另一台客旁邊,理由大家心照)!我哋三條仔三個大背囊再加個大袋,成間餐廳廿幾30張枱連埋我哋先得兩台客,我同兩位朋友已經頗有微言,不過為免影響愉快心情勉為其難搬就搬啦。終於可以坐好,發現又係我哋三個最憎嘅QR code落單食物質素嚟講,除咗個東巴牛肉叫做出色,其他都係一般貨色!如果連埋價錢份量去評價,整體都好勉為其難先畀到合格......其中有份串燒,大家食完先發現原來冇落過單,最後個侍應喺我哋差唔多食完先嚟問我哋係咪食咗;咁我好坦白答佢係,去一句咁幫你加返錢落去就走咗,我嗰一刻係呆咗心諗咁樣都得㗎咩?我唔會話個侍應冇禮貌,只可以形容係做到滑曬牙,木口木面唔識笑囉!唔講食物質素,就付出咁嘅價錢要受到咁待客態度,我係唔太想去第二次,完
終於可以坐好,發現又係我哋三個最憎嘅QR code落單