2011-11-25 1206 views
早幾日生日飯, 難得人多緊係去食D平時1-2個人食唔得多款既地方食飯啦, 就係越華會, 最好早1,2日訂位啦, 如果唔係要等等先有位, 其實年頭都黎食過一次, d小菜又真係幾好味, 最緊要又坐得舒服, 環境"試正", 小菜價錢係比大排檔貴10-20蚊, 但咁既環境及質素算是係合理的. 地點話就話o係灣仔, 但係如果搭MTR既千其唔好灣仔站度出, 唔係有排你行! 其實銅鑼灣站出係近D的, o係消防局斜對面 (橋底辣蟹O個邊). 點了6餸1湯, 去相吧! 當然係先黎湯啦! 粟米魚肚羹~~ 好夠料又多蛋花, 味道不錯!朋友話好好味既鳳梨酥XDD, 講笑姐, 哩個係佢地最出名既黃金炸豆腐, 真係好鬼正的!!沙薑雞~~ 雞肉有雞味 (有D雞真係冇雞味架), 又夠滑, SO GOOD!瑤柱扒豆苗, 味道剛好, 菜也新鮮!酥炸生蠔~~ 炸得好脆, 本人麻麻地蠔都覺得幾好!芝士蝦伊麵底~~ 個芝士汁好鬼正, 隻蝦又炸得好彈牙, 好新鮮, 伊麵索埋d芝士汁, 正到呢!!沙拉骨~~ 其實我麻麻地食沙拉骨, 因為我唔like 已經有甜酸味啦, 仲要整多pat 沙律醬落真係托咩~ 但撇開冇沙律醬的話係好味的
沙薑雞~~ 雞肉有雞味 (有D雞真係冇雞味架
), 又夠滑, SO GOOD!
瑤柱扒豆苗, 味道剛好, 菜也新鮮!
酥炸生蠔~~ 炸得好脆, 本人麻麻地蠔都覺得幾好!
沙拉骨~~ 其實我麻麻地食沙拉骨, 因為我唔like 已經有甜酸味啦, 仲要整多pat 沙律醬落真係托咩~ 但撇開冇沙律醬的話係好味的!

個個都話哩度唔錯, 下次人多可以再encore! 唔想等既最好早2日訂定位
2011-11-03
  • 黃金豆腐