(Non-member)
2007-04-06 29 views
星期二放學後同個朋友去呢度試試泰國菜, 廢話少講, 叫了豬,雞,牛串燒, 串燒都幾香幾有風味, 但那些沙爹汁真係唔多掂, 沒有應有的花生香味及辣味. 另外亦點了冬蔭功, 呢個湯是我飲過最正最正宗, d香茅好香, 香味及辣味剛剛好. 炸蝦餅如上幾個食客所講炸得又香又脆又爽口. 必點之菜色, 另亦點左鴨肉碎生菜包. 非常之香口亦沒有鴨的酥味, 拜特別香料所賜. 不過最失敗應該是招牌菜咖哩了, 點了紅咖哩牛肉(有青咖哩及紅咖哩)後來個侍應話紅咖哩辣d, 所以點了紅咖哩牛肉, 但最令人失望是牛肉是先用水熬熟再放入咖哩汁入面. 肉質完成沒有入到咖哩味. 但是總括來說都是食得過的泰國菜, 因為味道都幾泰國的. 還有就是這裡沒有其他泰國餐廳的裝潢, 但反而這樣食得暢快.