今日跟好友行咗成日旺角,本身都係帶着疲累嘅身軀去搵啲平時未食過嘅店舖,不過大部份都經常食過嘅嘢,所以繼續搵。剛行到一間大廈發現樓上原來有很多食肆,一見到有火鍋店就好想食!於是我哋就兩個女仔去咗間餐廳望一望 ,環境好靚有一個好大好靚嘅魚缸,入面仲有魔鬼魚!入面每台都是四至五個人,都幾多人食呢間店,所以就選擇了!對我來講火鍋材料以每份計算嘅品質係好啲既,所以都叫咗唔少食物。首先係個藥膳湯底既雞煲,好香既藥材味加雞,感覺上好補身,真係唔錯,兩個女仔都可以好快清晒佢!之後就開始打邊爐!首先開始食頂級雪花肥牛,牛肉嘅品質十分好,完全食得出佢同啲幾十蚊嘅分別!我們再叫了一些魚皮餃和手打墨魚滑,兩者都唔錯但我比較喜歡手打墨魚滑,吃下去會有鮮嘅味道!跟住重點推介就係脆肉鯇魚腩,平時喺出面會食得多嘅係薄切片,而呢間切片非常厚身,我經常跟身邊的朋友說其實厚身嘅脆肉鯇才會吃得出嗰種爽~呢碟就啱晒我!整體來講這間店的品質不錯,而我覺得好啱三五成群自己去聚餐傾吓計堆下啤酒,不過建議要先訂枱!因為現場都幾多人食同埋排隊!下次會想叫多啲人試埋麻辣火鍋和十全大補丸!

藥膳雞煲
頂級雪花肥牛