2022-05-21
母親節又到啦,想帶奶奶去食餐好嘅,於是我就揾到呢一間隱世廚師發板😆成個荃灣好似都係得兩間有做omakase ! 講真呢間個location唔係咁方便,但係食完之後都覺得物有所值!回頭率極高🤩佢室內個環境行日系簡約風,一坐低settle down我哋就先試一個又香又滑嘅櫻花蝦茶碗蒸由於每一篇食評淨係可以上載12張相,我以下就揀啲精選黎講鱸魚、鰹魚 鯛魚白子好滑好滑,似豆腐咁嘅感覺!但又好補身😝唔鍾意食嘅可以叫廚師準備另一樣野!螢光魷魚配子前昆布螢光魷魚好多膏,佢個昆布個樣好似百潔布😆但佢實際上係好多飛魚子依附喺塊昆布上面造成嘅,好爽好鮮,市面上自己好難買到!之後就到手握壽司系列被喚醒的北寄貝手握壽司廚師上碟之前,用手做咗一個拍嘅動作,跟住北寄貝就彈咗起身啦😆入口即溶嘅拖羅手握壽司啲魚油香到呢…海膽大蝦壽司呢件生蝦好爽好爽,又鮮甜,配埋少少海膽嘅味道真係perfect match 🥲食完一輪手握壽司之後,就飲返啖湯清吓腸胃先☺️貝柱海鮮湯呢個湯略嫌有少少淡,不過見到佢好足料,啖啖都好鮮👍🏼跟住就到…萬眾期待嘅魚生丼!✨我哋一行四個人,睇住佢成版馬糞海膽俾晒我哋,真係好滿足🤩 佢個海膽一啲都唔
由於每一篇食評淨係可以上載12張相,我以下就揀啲精選黎講
被喚醒的北寄貝手握壽司
入口即溶嘅拖羅手握壽司
啲魚油香到呢…
海膽大蝦壽司
食完一輪手握壽司之後,就飲返啖湯清吓腸胃先☺️
貝柱海鮮湯
呢個湯略嫌有少少淡,不過見到佢好足料,啖啖都好鮮👍🏼
跟住就到…萬眾期待嘅魚生丼!✨
我哋一行四個人,睇住佢成版馬糞海膽俾晒我哋,真係好滿足🤩 佢個海膽一啲都唔苦,好鮮好香,佢咁足料我可以放肆大啖大啖咁食,爽!
三文魚籽蝦手卷
呢度嘅三文魚籽好特別,師傅話佢地嘅醃製方法同出邊唔同,佢個表皮好脆,好有口感!食手卷嗰陣我唔小心整跌一粒魚籽落枱,見到佢好似乒乓波咁彈咗幾下,好好笑😆
自家製芝麻奶凍
好香好滑☺️☺️呢個係佢哋新嘗試嘅自家製甜品,見到有個侍應特登問我哋攞feedback,我哋都讚口不絕😬
真 心 推 薦 !👍🏼😬