2023-08-03 79 views
雖然呢間嘢仲試業緊,但係今次已經係我第二次嚟。上次貪得意同班friend路過試下,掂喎,呢間係少數係食得飽嘅西餐,唔係齋得個樣。今次帶另一班friend去試,佢哋都覺得掂喎。希望呢間嘢長做長有,咁我以後就唔洗諗同friend去邊度食,而價錢都ok嘛,出去食四、五百蚊都可以食垃圾又食唔飽。講返呢間小店先,樓面得一個女人做(原來係廚師嘅老婆),氣氛係輕鬆嘅,我短褲踢拖都無問題,當然呢個位都係做街坊生意。重點:好食!今次大膽d開支白酒飲,所以就叫左個芝士拼盤餸酒。見到有coffin bay oyster,我係抗拒唔到,嚟一打!新鮮,鮮甜👍👍👍👍跟住上嘅係重點!。。。。白汁煮青口!識食一定食個汁,個汁超好食👍👍👍👍沾麵包食真係無得頂煎鵝肝係我推薦俾朋友食,上次為陪friend食,食左一小角,我唔食內臟,至憎肝嘅味,我都食得落,仲覺得佢煎得好香,好嘢好嘢好嘢👏👏👏👏👏朋友去到邊都飲蘑菇湯,一出就非常香,睇得出好滑,朋友話好飲。下一味羊架,朋友覺得佢好食係因為佢唔騷,我就想佢騷d,我覺得佢好食係因為佢焗得剛剛好海鮮意大利飯,入面個煎魚,好有魚味,個飯唔會濕漉漉以下呢個餸係我玩嘢,我見到個menu有

重點:好食!

今次大膽d開支白酒飲,所以就叫左個芝士拼盤餸酒。
芝士拼盤

coffin  bay  生蠔

白汁煮青口

煎鵝肝

蘑菇湯

焗羊架

海鮮意大利飯,入面個煎魚,好有魚味,個飯唔會濕漉漉
海鮮意大利飯

以下呢個餸係我玩嘢,我見到個menu有個叫「炒雜菜」,西餐都有炒雜菜?🤣咩料呀?原來係牛油蒜蓉黑椒炒,咁ok嘅,d豆好爽脆,蘑菇都好香,廚師無hea炒俾我嘅🤣🤣
炒雜菜

以下呢個係西廚界嘅乾炒牛河,叫香蒜欖油意大利粉,要炒到d油掛哂上意大利粉,碟底一滴都唔淨,呢個廚做到👍👍👍👍
香蒜欖油雞柳意粉

甜品時間到!巴伐洛娃蛋白餅好少餐廳整,雖然係糖加蛋白,但係佢唔會甜到漏,因為佢有酸嘅汁(唔記得咩汁😅😅😅),又有咁多生果,同人share食,無問題。

個焦糖燉蛋,上次食到encore,今次都食到encore

疏乎厘食得多,上次食朱古力味,今次有開心果味,未聽過有開心果味疏乎厘,有驚喜,好香開心果味。一上枱,即打卡,趁熱即時掃晒
巴伐洛娃蛋白餅
焦糖燉蛋
開心果疏乎厘

呢餐叫嘢無睇價錢,開左支白酒,又飲左sangria ,又叫檸檬茶,每人都係六百幾,飽到一個點,抵啦。間餐廳又好坐,聚餐好地方呀👍
Type of Meal
Dinner