2023-10-07
九龍城多嘢食就係人都知 雖然佢出名食泰國嘢,但其實仲有其他好嘢食。今日去咗一間打邊爐,價錢又唔算太貴 但係食材好新鮮 同埋好有誠意😳😳 完全唔係行貨。我哋要左沙嗲湯底,沙嗲湯底唔係話好杰身個隻 但出奇地有好濃郁,同埋有大量嘅花生碎,店員都有提醒要不時攪拌一下,費事黐底。因為我哋都唔食牛 肉類就叫咗羊肉片同埋西班牙黑毛豬,我個人就比較鍾意西班牙黑毛豬 平時會覺得打邊爐食豬肉片比較硬 但呢度咁厚切食落肉質都好腍 而且有油脂 更加香口。佢嘅羊肉比較特別 配埋腐乳 超級夾!另外我哋叫咗個特色魚蓉麵,味道好特別,係要自己唧落個湯度,主要其實都係魚肉 不過就比一般嘅鯪魚肉有咬口,一條條咁食都幾特別。三寶丸有墨魚,牛同埋豬,都係餐廳自家製,每款有四粒 份量可以,每款都各有特色幾好食。最後我哋仲叫咗個西洋菜餃,除咗入邊有滿滿既西洋菜,估唔到佢每一粒入邊都有半粒帶子肉,粒餃即刻唔同哂 好鮮味😋😋2個人埋單$700左右 好滿足!
2個人埋單$700左右 好滿足!